Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 21. června
Stíny 21. června PDF Tisk Email
Čtvrtek, 21 Červen 2012 00:00

Vloupání do restaurace

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do restaurace v Třebíči v ulici Dělnické náměstí. Neznámý pachatel v noci z 18. na 19. června vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání skleněné výplně okna. Odcizil různé druhy alkoholických nápojů, cigaret, cukrovinek, zapalovačů a další věci. Z prostoru skladu odcizil dva příruční trezory s písemnostmi a s finanční hotovostí. Předběžnou škodu vyčíslil majitel na 15.000 korun, její výše bude upřesněna po provedené inventuře. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež vodohospodářského materiálu

Ze stavby kanalizace v obci Číměř odcizil neznámý pachatel vodohospodářský materiál. V období od 28. května do 16. června odcizil potrubí, kanalizační mříže a poklopy. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než 63.000 korun. Materiál byl nezajištěný a uložený na volně přístupné ploše.

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

Vloupání do zemědělské budovy

Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice přijali trestní oznámení o vloupání do budovy v zemědělském areálu v obci Nové Syrovice. Neznámý pachatel v noci z 19. na 20. června vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání dřevěné výplně dveřních zárubní. Odcizil tři kusy elektromotorů, tři kusy litinových stolů z pásové pily, hoblovky různých velikostí a poškodil elektroinstalaci. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 10.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Motorkář nepřizpůsobil rychlost povrchu vozovky

K dopravní nehodě došlo ve večerních hodinách dne 19. června mezi obcemi Opatov a Kněžice. Osmadvacetiletý řidič jel s motocyklem značky Yamaha MTO1 směrem k obci Kněžice. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost motocyklu v místech, kde se na povrchu pozemní komunikace nacházel drobný štěrk. V mírné levotočivé zatáčce dostal smyk. Který nevyrovnal, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde havaroval v příkopu. Zraněný řidič byl letecky transportován do Nemocnice v Jihlavě. Dopravní policisté provedli u řidiče kontrolní dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativním výsledkem. Celkovou škodu vyčíslili na 15.000 korun.


Marcela Lavická

Aktualizováno Pátek, 22 Červen 2012 08:27