Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 19. června
Stíny 19. června PDF Tisk Email
Úterý, 19 Červen 2012 11:34

Lupič břídil

Do prodejny se pokusil vloupat neznámý pachatel v ulici Smila Osovského v Třebíči. Nezvaný host v brzkých ranních hodinách dne 18. června vnikl nezajištěnými dveřmi na soukromé parkoviště, ze kterého se dostal do chodby, která je společná pro penzion a pro prodejnu s mobilními telefony. Pachatel se pokoušel násilím překonat dveře od prodejny, do které se mu nepodařilo vniknout. Dále poškodil sádrokartonovou příčku. Majitelům způsobil škodu poškozením celkem ve výši 10.000 korun. Nic neodcizil, jelikož se nedostal do vnitřních prostor prodejny a penzionu. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečin krádeže ve stádiu pokusu a přečin poškození cizí věci. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Co to vlastně ukradl?

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o krádeži jehličnaté vlákniny v katastrálním území obce Sedlec. Neznámý pachatel v období od dubna letošního roku do 11. června odcizil v místech zvaných Za Šiltem 8.5 metrů kubických jehličnaté vlákniny.

Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 8.500 korun. Pachateli, který se dopustil přečinu krádeže, hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež jízdního kola

Z volně přístupného objektu Mateřské školky v ulici Šafaříkova v Moravských Budějovicích zmizelo neuzamčené jízdní kolo. Neznámý pachatel v odpoledních hodinách dne 18. června odcizil jízdní kolo značky Kellys, černočervené barvy s cyklistickou kabelkou, ve které měla majitelka uložený mobilní telefon. Celkovou škodu vyčíslila na 11.300 korun. Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Havaroval v silničním příkopu

K dopravní nehodě došlo v dopoledních hodinách dne 18. června v katastrálním území obce Valeč. Devětadvacetiletý řidič jel s nákladním vozidlem značky Man s návěsem po účelové komunikaci směrem ob benzínové čerpací stanice. Při jízdě po přímém úseku nevěnoval dostatečnou pozornost situaci v silničním provozu a při vyhýbání se s protijedoucím nákladním vozidlem nezjištěné značky, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde havaroval v silničním příkopu. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění a rovněž nedošlo ke střetu vozidel. Dopravní policisté provedli u řidiče kontrolní dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativním výsledkem. Celkovou škodu vyčíslili na 90.000 korun.

 

Těžce zraněný spolujezdec

K vážné dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 18. června u obce Štěpánovice. Devatenáctiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Škoda Favorit směrem od obce Výčapy k obci Jaroměřice nad Rokytnou. V prostoru křižovatky se silnicí vedoucí k obci Štěpánovice nedodržel bezpečnou vzdálenost za osobním vozidlem značky Škoda Felicia, jehož devatenáctiletá řidička jela stejným směrem a za účelem odbočení vlevo musela na křižovatce zastavit. Řidič favoritu do ní zezadu narazil. Za ním jel sedmačtyřicetiletý řidič s nákladním vozidlem značky Peugeot Boxer, který rovněž nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do favoritu, který byl odhozen do protisměru.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče a jeho třech spolucestujících z favoritu a k těžkému zranění šestnáctiletého chlapce, rovněž z favoritu, který byl letecky transportován do Nemocnice v Brně. Řidička vozu značky felicia byla zraněna lehce.

Dopravní policisté provedli u všech řidičů kontrolní dechové zkoušky na alkohol, které byly s negativními výsledky.  Celkovou škodu vyčíslili na 80.000 korun.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 19 Červen 2012 23:56