Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. června
Stíny 12. června PDF Tisk Email
Úterý, 12 Červen 2012 15:06

Ukradl nářadí a odjel na čtyřkolce
Nezvaný host vnikl do rozestavěného rodinného domu v obci Valeč. Do vnitřních prostor se dostal v noci z 11. na 12. června po násilném překonání plastového francouzského okna. Odcizil čtyřkolku, černozelené barvy s nálepkami, průmyslový vysavač, elektrickou ruční míchačku a elektrickou rozbrušovačku s diamantovým kotoučem. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na 36.000 korun. Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice případ prověřují jako přečiny krádež a poškození cizí věci. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež transformátoru

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o vloupání do trafostanice v katastrálním území obce Ocmanice. Neznámý pachatel v období od 5. do 10. června v blízkosti bývalé vojenské vodárny nejdříve přerušil u sloupu vysokého napětí tok elektrické energie do trafostanice, ze které po násilném překonání brány odcizil transformátor.

Po násilném překonání kovových vchodových dveří vnikl do budovy vodárny, kterou celou prohledal. Zástupci poškozených firem vyčíslili způsobenou škodu na 42.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Nepřizpůsobila rychlost

K dopravní nehodě došlo v katastrálním území obce Hostákov v dopoledních hodinách dne 12. června. Šestadvacetiletá řidička jela s osobním vozidlem značky VW Fox směrem od obce Hostákov k obci Vladislav. Při jízdě nepřizpůsobila rychlost vozidla a v levotočivé zatáčce dostala smyk, který nevyrovnala. Vyjela vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde havarovala. Dopravní policisté provedli u řidičky kontrolní dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativním výsledkem. Celkovou škodu vyčíslili na 51.000 Kč. Nikdo nebyl při dopravní nehodě zraněn.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 13 Červen 2012 22:40