Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 3. června
Stíny 3. června PDF Tisk Email
Neděle, 03 Červen 2012 10:51

Krádež železné konstrukce

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování prověřují případ krádeže železné konstrukce. Neznámý pachatel v období od února do 15. května odcizil 56 kusů železných konstrukcí z volně přístupného pozemku v obci Kožichovice. Celkem odcizil 35 tun. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 175.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

Policisté si posvítili na řidiče

Dopravně bezpečnostní akce, která proběhla na Třebíčsku ve čtvrtek 31. května, se zúčastnili policisté ze všech Obvodních oddělení Územního odboru Třebíč a dopravní policisté, rovněž z Třebíče.

Policisté z dopravní a pořádkové služby se zaměřili na chodce přecházející na červenou, na porušování předpisů řidiči v místech přechodů pro chodce, na chování účastníků silničního provozu v městských a obecních aglomeracích v místech přechodů pro chodce a na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Dále na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů před nebo během jízdy, na dodržování povolené rychlosti a dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Do odpolední akce se zapojily více než dvě desítky policistů dopravní a pořádkové policie.

Celkem zkontrolovali téměř 250 motorových vozidel a odhalili více než čtyři desítky přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Policisté uložili blokové pokuty ve výši více než 18.000 korun. Ve dvanácti případech řidiči nedodrželi stanovenou rychlost v obci i mimo obec, nejčastěji neměli řidiči v pořádku technický stav motorových vozidel, dále nebyli řidiči nebo spolucestující připoutáni bezpečnostním pásem. Žádný z řidičů nebyl pod vlivem alkoholických nápojů nebo návykových látek.

Marcela Lavická

 

 

Aktualizováno Pondělí, 04 Červen 2012 14:57