Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 30. května
Stíny 30. května PDF Tisk Email
Středa, 30 Květen 2012 11:46

Objasnili loupež z vlaku

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči zahájili trestní stíhání dvou jedenadvacetiletých mužů z Brna a dvacetiletého muže cizí státní příslušnosti, obviněných ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, spáchaného ve spolupachatelství.

Pachatelé ve večerních hodinách dne 27. května ve vlaku jedoucího z Brna do Jihlavy požadovali po poškozeném čtyřiadvacetiletém muži z Olomouce vydání finanční hotovosti a mobilního telefonu. Poškozený uvedl, že nic nemá a chtěl odejít z kupé. Násilníci se na poškozeného vrhli a bili ho pěstmi do obličeje. Odcizili mu řetízek z chirurgické oceli, MP3 přehrávač, mobilní telefon, boty a kšiltovku. Poté vystoupili v Třebíči z vlaku. Celkem způsobili škodu ve výši 3.280 korun.

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči z Oddělení obecné kriminality se dopadení pachatelů intenzivně věnovali. Prováděli operativní prověřování a pečlivě vyhodnocovali veškeré získané poznatky a informace.

 

„Dobrou prací kriminalistů se podařilo násilníky v dopoledních hodinách již druhý den po spáchání loupeže zadržet na Karlově náměstí v Třebíči. Obvinění se k činu doznali“, sdělil zástupce vedoucího Oddělení obecné kriminality v Třebíči npor Bc. Milan Špaček.

Soudce Okresního soudu v Třebíči rozhodl o vzetí všech pachatelů do vazby. Za spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže mužům hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

V loňském roce kriminalisté prověřovali na Třebíčsku celkem 19 případů loupeže a od počátku letošního roku 6 případů.


Krádež dešťových vpustí

Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice přijali trestní oznámení o krádeži dešťových litinových vpustí v obci Horní Újezd. Neznámý pachatel v noci z 28. na 29. května odcizil z pozemní komunikace 5 kusů vpustí. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 20.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 31 Květen 2012 12:52