Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 21. května
Stíny 21. května PDF Tisk Email
Pondělí, 21 Květen 2012 11:13

Neplaťte za zboží předem

Čtyřiačtyřicetiletý muž z Třebíče si objednal prostřednictvím internetového obchodu kombinovanou chladničku. Podmínkou dodání byla platba předem, kterou nakupující splnil a na účet zaslal na počátku letošního měsíce května částku ve výši téměř 7.000 korun. Do dnešního dne však objednané zboží nebylo dodáno. Číslo mobilního telefonu, ze kterého poškozený komunikoval s prodejcem, je v současné době nedostupné. Policisté z obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečin podvodu, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.


Policisté zadrželi distributora pervitinu

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči zahájili trestní stíhání proti jedenatřicetiletému muži z Třebíčska. Muž je obviněný ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Od května loňského roku do měsíce května roku letošního neoprávněně prodal nejméně ve sto případech ve značném rozsahu drogu pervitin různým uživatelům z Třebíčska.

„Při zadržení obviněného a následné domovní prohlídce v jeho bydlišti, jsme zajistili drogu pervitin, marihuanu a hašiš. Všechny drogy byly zaslány k odborné expertíze na odbor kriminalistický technik a expertíz“, sdělil vedoucí Oddělení obecné kriminality v Třebíči npor. Mgr. Josef Vodák.

Soudce Okresního soudu v Třebíči rozhodl o vzetí obviněného do vazby. Za spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

 

Vloupání do rekreačních chat

Policisté z obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do chat. 

V období od listopadu loňského roku do 20. května vnikl neznámý pachatel v katastrálním území obce Budíkovice do vnitřních prostor chaty po násilném překonání okenice a okna. Odcizil radiomagnetofon s CD přehrávačem, hodiny, spací pytle, povlečení, elektronickou rušičku na hlodavce, oblečení, varnou konvici a svítilnu. Nezvaný host se dostal i do kůlny, ze které si odnesl elektrickou vrtačku, elektrický hoblík, pilu, sekeru a pumpu. Za chatou odcizil plechové stavební kolečko. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na 14.700 korun.

 

V období od 9. do 19. května vnikl nezvaný návštěvník do rekreační chaty v katastrálním území obce Opatov v místech zvaných Zlatomlýn. Do vnitřních prostorů se dostal po násilném překonání skleněné výplně okna. Odcizil křovinořez, dalekohled, fotoaparát a další věci. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na 21.000 korun.

 

Policisté z obvodních oddělení Třebíč a Okříšky případy prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Auto není trezor

K vloupání do osobního vozidla došlo v Třebíči na parkovišti v ulici Vltavínská. Neznámý pachatel v období od 18. do 20. května vnikl do vnitřních prostor vozidla značky Citroen BX po násilném překonání skleněné výplně okna. Odcizil odnímatelný panel autorádia a doklady od vozidla a od přívěsného vozíku. Dále poškodil venkovní levé zrcátko. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na 2.000 korun. Policisté z obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 23 Květen 2012 06:01