Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 16. května
Stíny 16. května PDF Tisk Email
Středa, 16 Květen 2012 12:53

Vozidlo převážející prasata havarovalo
K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 15. května v katastrálním území obce Dešov. Třiapadesátiletý řidič jel s nákladním vozidlem značky Man s návěsem směrem od obce Dešov k obci Hornice. Při vyhýbání se s protijedoucím vozidlem najel na pravou krajnici, která se utrhla a sjel do pravého příkopu, kde se vozidlo s návěsem převrátilo na pravý bok. Při dopravní nehodě došlo k usmrcení několika převážených prasat. Byl proveden odchyt a převoz živých prasat do zemědělského družstva. Dopravní policisté provedli u řidiče kontrolní dechovou zkoušku na alkohol, která byla s negativním výsledkem. Způsobenou škodu vyčíslili na 415.000 korun.


Upozornění na protestní akce zemědělské techniky

Třebíčská policie upozorňuje veřejnost na možné komplikace v silničním provozu, při konání protestní jízdy zemědělské techniky. Agrární komora dne 23. května v době od 9:00 hodin do 11:00 hodin pořádá protestní jízdy. Z tohoto důvodu apelujeme na řidiče a ostatní účastníky silničního provozu, aby věnovali pozornost silničnímu provozu, převážně na těchto komunikacích:

·         Od Zemědělského družstva Kožichovice přes Třebíč, obec Krahulov, ADW Krahulov a opět výjezd na silnici č. I/23 u železničního přejezdu a zpět k Zemědělskému družstvu Kožichovice.

·         Od Zemědělské společnosti Litohoř po obchvatu na Moravské Budějovice, přes kruhový objezd okolo koupaliště, přes náměstí v Moravských Budějovicích, ZEAS Moravské Budějovice, na křižovatku pod náměstím, okolo autobusového nádraží a průjezd pod železničním mostem směrem na obec Litohoř.

·         Od Zemědělského areálu Studenec, přes Náměšť nad Oslavou, směrem k obci Jinošov, do Zemědělského areálu Oslavan v Náměšti nad Oslavou a zpět do Zemědělského areálu Studenec.

 Všechny jízdy se budou nejméně dvakrát opakovat.


Krádež jízdního kola
Ke krádeži jízdního kola došlo v Moravských Budějovicích v ulici Mánesova. Neznámý pachatel v období od 12. do 15. května vnikl do sušárny bytového domu, kde odcizil jízdní kolo zamčené k mandlu.  Policisté z obvodního oddělení Moravské Budějovice případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Nedal přednost v jízdě

K dopravní nehodě došlo mezi obcemi Benetice a Trnava v odpoledních hodinách dne 15. května. Třiatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Škoda Favorit směrem od obce Benetice. Na křižovatce nedal přednost v jízdě řidiči osobního vozidla značky Škoda Felicia, který přijížděl zprava a došlo ke střetu. Dopravní policisté provedli u řidičů kontrolní dechové zkoušky na alkohol, které byly s negativními výsledky. Způsobenou škodu vyčíslili na 15.000 korun. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění dvou spolucestujících z vozu Škoda Felicia.


Marcela Lavická

 

Aktualizováno Čtvrtek, 17 Květen 2012 08:52