Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 14. května
Stíny 14. května PDF Tisk Email
Pondělí, 14 Květen 2012 12:02

Zmizelo auto i se zbožím

Třebíčští policisté vyhlásili pátrání po vozidle, které se ztratilo v pátek dne 11. května v době od 17:30 do 18:30 hodin v Třebíči na ulici Znojemská z parkoviště před Obchodním domem LIDL. Vozidlo bylo zaparkováno u zdi oddělující Obchodní domy INTERSPAR A LIDL. Zatím neznámý pachatel zde nezjištěným způsobem odcizil odstavené nákladní vozidlo Citroen Jumper bílé barvy. Bylo opatřeno registrační značkou 3J5 6371. Majiteli vznikla odcizením vozidla škoda v předběžné výši 200 000 korun a na zboží uloženém ve vozidle pak dalších 500 000 korun. Pachatel se dopustil zločinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Policisté by uvítali jakékoliv informace o případném výskytu hledaného vozidla. Informace mohou občané sdělit na kterékoliv policejní služebně nebo přímo na lince 158.


Potřeboval kompletní kola, tak si je ukradl

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v noci z pátku na sobotu odcizil z nepojízdného vozidla Honda Civic,  které bylo odstavené na odstavném parkovišti na ulici Otmarova v Třebíči, čtyři ozdobné disky kol z lehkých slitin. Kola byla osazena pneumatikami značky Pirrelli.

 Zloděj svým jednáním způsobil majiteli škodu v předběžné výši 24 000 korun.

 

Vloupání do rekreační chaty

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do rekreační chaty v katastrálním území obce Kožichovice. Neznámý pachatel v období od 5. do 12. května v místech zvaných Hluboček vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání okenice a skleněné výplně okna. Chatu prohledal a odcizil elektrocentrálu. Majiteli vznikla škoda ve výši 10.000 korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Motocykl nedodržel bezpečnou vzdálenost

K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 11. května v katastrálním území obce Rudíkov. Šestnáctiletý řidič jel s motocyklem značky Honda XLR 125 směrem od obce Pocoucov k obci Velké Meziříčí. Na přímém úseku nedodržel dostatečnou vzdálenost za osobním vozidlem značky Škoda Octavia. Řidič škody musel snížit rychlost vozidlo z důvodu vzniklé situace v silničním provozu a motocykl do něj zezadu narazil. Škoda Octavia byla odhozena na osobní vozidlo značky Škoda Octavia, které odbočovalo vlevo a dáválo přednost protijedoucím vozidlům. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče motocyklu a jeho spolujezdce. Dopravní policisté provedli u všech řidičů kontrolní dechové zkoušky na alkohol, které byly s negativními výsledky. Celkovou škodu vyčíslili na 57.000 korun.

 

 

Marcela Lavická 

Aktualizováno Úterý, 15 Květen 2012 12:57