Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 25. dubna
Stíny 25. dubna PDF Tisk Email
Středa, 25 Duben 2012 17:01

Policisté pátrají po majiteli kanystrů

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč žádají o pomoc občany při pátrání po pachateli krádeže motorové nafty v obci Budišov na odstavné ploše v areálu vlakového nádraží.

Neznámý pachatel v noci z 19. na 20. dubna odčerpal po násilném překonání víčka nádrže z autobusu značky Mercedes Benz 190 litrů motorové nafty. Zloděj 160 litrů nafty odnesl z místa v pěti kanystrech pod blízkou mez, kde byly následně nalezeny řidičem autobusu. Zbylých 30 litrů pohonných hmot odcizil. Pravděpodobně byl při krádeži vyrušen. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 1.500 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Policisté žádají občany o pomoc při pátrání po pachateli, který v noci z 19. na 20. dubna v obci Budišov u vlakového nádraží odcizil motorovou naftu a na místě zanechal část pohonných hmot v kanystrech. Informace k osobě pachatele nebo k majiteli odložených kanystrů můžete podat  na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158.

 

Vloupání do dílny

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do autokosmetického centra v ulici Koželužská v Třebíči. Neznámý pachatel v období od 21. do 24. dubna vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání ocelového plechu umístěného v okenním rámu v zadní části dílny. Odcizil benzínovou motorovou pilu a prodlužovací kabel.

Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 15.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Nedal přednost v jízdě

K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 24. dubna v katastrálním území obce Jemnice. Šestatřicetiletý řidič vyjížděl s nákladním vozidlem značky Iveco Eurocargo z účelové komunikace směrem k obci Jemnice a nedal přednost v jízdě řidiči osobního vozidla značky Škoda Felicia, jedoucího od obce Jemnice k obci Menhartice. Došlo ke střetu, při kterém byl lehce zraněn řidič škody a byl převezen k ošetření do Nemocnice v Třebíči.  Dopravní policisté provedli u obou řidičů kontrolní dechové zkoušky na alkohol, které byly s negativním výsledkem. Celkovou škodu vyčíslili na 70.000 korun.

 

Posprejování budovy

Sprejeři řádili na Karlově náměstí v Třebíči. Neznámý pachatel v období od 13. do 24. dubna namaloval na omítku budovy červenou barvou nečitelný nápis o rozměru 1,5 x 1,5 metrů a dále nasprejoval dva nečitelné nápisy modrou barvou na dva betonové sloupy v průčelí budovy. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 5.000 korun. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečin poškození cizí věci, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Nález munice

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali oznámení o nálezu munice. Při výkopových pracích v dopoledních hodinách dne 24. dubna v obci Vícenice nalezl oznamovatel v hloubce 1,5 metru projektil ráže 37 mm s prachovou náplní. Na místo se dostavil policejní pyrotechnik, který si munici převzal k jejímu zneškodnění. K žádnému zranění osob nedošlo.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 26 Duben 2012 13:03