Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 24. dubna
Stíny 24. dubna PDF Tisk Email
Úterý, 24 Duben 2012 11:35

Krádež telefonního kabelu

Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice přijali trestní oznámení o krádeži telefonního kabelu v katastrálním území obce Mohelno. Neznámý pachatel odcizil v lokalitě zvané Mohelský mlýn 260 metrů kabelu. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na deset tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do rodinného domu

K vloupání do rodinného domu došlo v obci Lažínky. Nevítaný host vnikl v noci z 20. na 21. dubna do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří. Z obývacího pokoje odcizil zlaté a stříbrné šperky. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na 10.500 korun. Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice případ prověřují jako přečin krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Vloupání do restaurace

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči prověřují případ vloupání do restaurace v ulici Modřínova v Třebíči. Nevítaný zákazník v brzkých ranních hodinách dne 23. dubna vnikl po násilném překonání zadních vchodových dveří do vnitřních prostor. V přízemí vypáčil vchodové dveře do kanceláře, kde z trezoru odcizil finanční hotovost, několik lahví alkoholických nápojů a 6 kartonů cigaret. V prvním patře odcizil z kanceláře příruční trezor s finanční hotovostí. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 105.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

Policisté hledají svědky

Policisté z Dopravního inspektorátu v Třebíči žádají případné svědky o pomoc při pátrání po neznámém řidiči, který ujel z místa dopravní nehody.

V neděli dne 22. dubna v 18:00 hodin došlo k dopravní nehodě v obci Studenec. Dosud nezjištěný řidič jel s neustanoveným osobním vozidlem směrem od obce Koněšín k obci Náměšť nad Oslavou. Při objíždění chodců vedoucích jízdní kolo nedodržel bezpečný boční odstup a pravděpodobně pravou boční částí vozidla zachytil kolo, které vedla pětačtyřicetiletá chodkyně. Žena upadla na zem. Řidič z místa dopravní nehody ujel. Zraněná chodkyně byla letecky transportována do Nemocnice v Brně.

Informace vedoucí k dopadení řidiče, který ujel z místa nehody dne 22. dubna v 18:00 hodin v obci Studenec, můžete podat na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158.

 

Krádež návěsu

Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice vyhlásili celostátní pátrání po odcizeném návěsu značky Moeslein Skam. Neznámý pachatel v noci z 22. na 23. dubna odcizil z volně přístupného firemního areálu v Moravských Budějovicích v ulici Jaroměřická zaparkovaný nákladní sklápěcí návěs. Poškozený vyčíslil způsobenou škodu na 312.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 25 Duben 2012 17:05