Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 20. dubna
Stíny 20. dubna PDF Tisk Email
Pátek, 20 Duben 2012 12:55

 

Všechno co se dá prodat
Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do rekreační chaty v Třebíči v Ptáčovském Žlebu. Neznámý pachatel v období od 15. do 19. dubna vnikl po překonání oplocení na pozemek a po násilném překonání skleněné výplně okna vnikl do vnitřních prostor. Celou chatu prohledal a odcizil baseballovou pálku, vodní dýmku, motorovou pilu, vrtačku s příslušenstvím, ruční brusku, elektrické nůžky, vak na nafukovací člun a další věci. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 13.000 korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

Miliónová loupež

Nevítaný zákazník vnikl do areálu autoservisu a pneuservisu v ulici 9. května v Třebíči. V noci z 18. na 19. dubna odcizil z neuzamčené kanceláře a prodejny příruční trezor s finanční hotovostí, směnky, notebook, autonabíječku, pneuservisní rázové utahováky, ploché klíče, hydraulický zvedák, manometry, tlakový čistič a další servisní nářadí. Z odstaveného nákladního vozidla značky Mercedes odcizil sadu ručního nářadí. Odcizené věci pachatel naložil do zaparkovaného nezajištěného nákladního vozidla značky Iveco, se kterým odjel do prostoru poblíž mysliveckého areálu Bažantnice, kde vozidlo nechal odstavené. Odcizené věci v něm však nebyly nalezeny. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 910.000 korun.

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči případ prověřují jako zločin krádeže a přečin neoprávněného užívání cizí věci. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

 

Nenapravitelný personál

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže dvaadvacetiletému muži z Náměště nad Oslavou.

Pachatel dne 18. března odcizil z volně odložené peněženky na myčce za barem v restauraci v ulici Bítěšská finanční hotovost.

Ve stejné  restauraci odcizil dne 15. dubna finanční hotovost z peněženky odložené ve skladu. Téhož dne odcizil finanční hotovost z volně přístupného trezoru za barem.

Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 10.000 korun.

Pachatel se k činu na místě doznal, za přečin krádeže mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.

 

Vloupání do rodinného domu

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do rodinného domu v ulici Dukelská v Třebíči. Nevítaný host v období od 12. do 19. dubna vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání sklepního okna. Celý dům prohledal a odcizil z obývacího pokoje finanční hotovost. Majitelka předběžně vyčíslila způsobenou škodu na 6.000 korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta. 

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Pondělí, 23 Duben 2012 11:23