Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 16. dubna
Stíny 16. dubna PDF Tisk Email
Pondělí, 16 Duben 2012 11:34

Vloupání do kůlny a rekreační chalupy

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do rekreační chalupy v katastrálním území obce Číchov. Neznámý pachatel v období od 9. do 15. dubna vnikl do vnitřních prostor hospodářské budovy po násilném překonání vchodových dveří. Kůlnu prohledal a odcizil okružní pilu a úhlovou brusku. Dále po násilném překonání dřevěného okna, které poškodil, vnikl do rekreační chalupy, kterou prohledal, ale nic neodcizil. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř dva tisíce korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže porušování domovní svobody, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Náruživý divák a čtenář

Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice prověřují případ vloupání do novinového stánku. Neznámý pachatel v noci z 14. na 15. dubna vnikl do vnitřních prostor stánku v ulici 1. Máje v Moravských Budějovicích po násilném překonání venkovní mříže a skleněné výplně okna. Nevítaný zákazník odcizil různé druhy DVD, CD a časopisů. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na 4.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

 

Auto není trezor

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do nákladního vozidla. Neznámý pachatel vnikl v noci z 13. na 14. dubna v ulici Řípovská v Třebíči do vozidla značky Ford Tranzit po násilném překonání levých předních dveří. Odcizil autorádio a přenosný navigační systém. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 13.500 korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a poškození cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Ten ji teda měl

Třebíčští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky třiapadesátiletému muži z Třebíče. V odpoledních hodinách dne 15. dubna policejní hlídka z Obvodního oddělení Třebíč zastavila při silniční kontrole v ulici Modřínova v Třebíči řidiče osobního vozidla značky Škoda Octavia. Provedenou dechovou zkouškou policisté naměřili u muže 2,54 promile alkoholu v dechu a opakovanou dechovou zkouškou 2,57 promile. Muže zadrželi a převezli do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Pachateli hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na jeden rok.


Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 17 Duben 2012 12:04