Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 11. dubna
Stíny 11. dubna PDF Tisk Email
Středa, 11 Duben 2012 13:26

Poškození fotovoltaického panelu

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o poškození fotovoltaického panelu v katastrálním území obce Pucov. Neznámý pachatel v období od 8. března do 5. dubna, aniž by vstoupil na pozemek fotovoltaické elektrárny v bývalém zemědělském družstvu, prorazil nezjištěným předmětem díru do panelu. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na dvacet tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu poškození cizí věci, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Vloupání do mlýna

Nezvaný host vnikl do budovy bývalého mlýna v obci Rácovice. V období od 1. března do 5. dubna vytrhl pojízdnou mříž před vchodovými dveřmi a násilím překonal tyto dveře vedoucí do budovy. Vnitřní prostory prohledal a odcizil počítač, monitor a bezpečnostní kameru. Majiteli způsobil škodu ve výši 8.000 korun. Policisté z Obvodního oddělení případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

 

Zničení vysílacího modulu

Vodárenské společnosti neznámý zloděj způsobil škodu. V brzkých ranních hodinách dne 10. dubna v katastrálním území obce Střítež odřízl neznámý pachatel ve výšce 1,5 metru nad zemí a odcizil pozinkovaný stožár včetně solárního panelu, směrové antény. Poškozením anténního vedení došlo ke zničení vysílacího modulu. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 8.400 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež kabelu
Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o krádeži měděného kabelu. Neznámý pachatel v období od 6. do 10. dubna v ulici Račerovická v Třebíči ve firemním areálu z věžového jeřábu odcizil 80 metrů kabelu. Na jedné straně ho odstřihl od rozvaděče a na druhé straně u jeřábu. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 40.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.


Marcela Lavická 

 

 

 

 

Aktualizováno Čtvrtek, 12 Duben 2012 20:01