Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 26. března
Stíny 26. března PDF Tisk Email
Pondělí, 26 Březen 2012 12:16

Stařečský travič zase řádí

Neznámý pachatel v obci Stařeč, pravděpodobně v okolí koupaliště umístil nástrahu obsahující jed. Při venčení psa rasy Labrador došlo k požití této nástrahy. Po 20 minutách došlo k jeho úhynu. Po veterinárním vyšetření lékař stanovil pravděpodobnou otravu látkou Furadan. Policisté případ prověřují jako přečin poškození cizí věci. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na 15.000 korun. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Lupiči měli pré

Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice prověřují případ vloupání do rekreační chaty. Neznámý pachatel v období od 16. do 24. března vnikl po vypáčení vrat garáže a dveří skladu do prostor rekreační chaty v katastrálním území obce Popůvky. Odcizil motorovou čtyřkolku, motorovou pilu, pásovou brusku, domácí vodárnu, kufřík s pracovním nářadím a další věci.

Celkovou škodu vyčíslila majitelka na více než 21.000 korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta. 

 

K vloupání do kůlny u rekreační chaty došlo v katastrálním území obce Jinošov. Neznámý pachatel v období od 18. do 24. března vnikl po prostříhání otvoru v drátěném oplocení na pozemek rekreační chaty, kde se po násilném překonání vchodových vrat vloupal do kůlny. Vnitřní prostory prohledal, ale nic neodcizil. Majitel vyčíslil způsobenou škodu poškozením na deset tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže ve stádiu pokusu a přečinů poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice přijali trestní oznámení o vloupání do osobního vozidla na parkovišti v ulici Husova v Moravských Budějovicích. Neznámý pachatel v noci z 23. na 24. března vnikl do zaparkovaného vozidla značky Seat Leon po násilném překonání skleněné výplně okna levých předních dveří. Odcizil autorádio a poškodil zpětné zrcátko u řidiče, ulomil anténu a poškodil levé přední dveře. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř 23.000 korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a poškození cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Dopravně bezpečnostní akce

Dopravně bezpečnostní akce, která proběhla na Třebíčsku v pátek 23. března od 22:00 do 02:00 hodin, se zúčastnili policisté ze všech Obvodních oddělení Územního odboru Třebíč a dopravní policisté, rovněž z Třebíče.

Policisté z dopravní a pořádkové služby se zaměřili na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek ze strany řidičů motorových vozidel. Dále na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, na dodržování povolené rychlosti a dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Do noční akce se zapojily více než dvě desítky policistů.

Celkem policisté zkontrolovali více než dvě stě motorových vozidel a odhalili více než dvacet přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Uložili blokové pokuty ve výši téměř 4.000 korun. Ve třech případech policisté zjistili provedenou dechovou zkouškou požití alkoholických nápojů u řidičů motorových vozidel. Nejčastěji neměli řidiči v pořádku technický stav motorových vozidel a dále nebyli řidiči nebo spolucestující připoutáni bezpečnostním pásem.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 27 Březen 2012 12:02