Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 25. března
Stíny 25. března PDF Tisk Email
Neděle, 25 Březen 2012 19:09

Vloupání do rodinného domu a do stodoly

Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice přijali trestní oznámení o vloupání do hospodářské budovy a do rodinného domu v obci Šebkovice. Neznámý pachatel v období od 17. ledna do 22. března vnikl do vnitřních prostor stodoly po násilném překonání visacích zámků a vypáčení vchodových vrat. Zde odcizil benzínovou frézu. Po rozbití skleněné výplně okna se vloupal do rodinného domu, kde vypáčil vstupní dveře a vnikl do obývacího pokoje, ze kterého odcizil historický plechový trezor. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na téměř 39.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Zlodějka byla zadržena na místě

V Obchodním domě na Komenského náměstí v Třebíči zadržela pokladní zlodějku. Devětadvacetiletá žena v 13:30 hodin dne 22. března v prodejně potravin odcizila z prostoru neobsazené pokladny papírovou krabici s 21 krabičkami cigaret různých značek. Poté, co prošla pokladnou, byla zadržena prodavačkou.

 

Přivolaná policejní hlídka z Obvodního oddělení Třebíč ženu zadržela. Bylo zjištěno, že v květnu roku 2009 byla Okresním soudem v Jindřichově Hradci odsouzena pro přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže k odnětí svobody nepodmíněně v délce trvání 8 měsíců. Poté byla podmíněně propuštěna na zkušební dobu v délce 3 roky.

Policisté z Obvodního oddělení v Třebíči případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Pachatelce sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který ji hrozí odnětí svobody až na tři léta, jelikož byla za takový čin v posledních třech letech odsouzena. Prodejně potravin žádná škoda nevznikla, zboží bylo ihned vráceno.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Pondělí, 26 Březen 2012 12:24