Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 22. března
Stíny 22. března PDF Tisk Email
Čtvrtek, 22 Březen 2012 14:53

Pes měl jateční váhu

Pes o hmotnosti téměř 40 kilogramů zmizel ze svého kotce v Náměšti nad Oslavou. Neznámý pachatel v zahradnické kolonii zvané U Čertovky pod ulicí Nad Příhořím vnikl v noci z 20. na 21. března na pozemek se zahradní chatou po násilném překonání vstupní branky. Po překonání visacího zámku u psího kotce odcizil psa rasy Bandog, stáří 21 měsíců a hmotnosti 40 kilogramů, barvy světlé hnědé s bílou lysinou na hrudi. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na více než 40.000 korun. Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Měl zálusk na automat

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do telefonního automatu v ulici Bartůškova v Třebíči. Neznámý pachatel se v období od 1. do 20. března pokusil vloupat do automatu. Ve snaze získat finanční hotovost poškodil dvířka pokladny veřejného telefonního automatu. K finanční hotovosti se však nedostal.

Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na sedm tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže ve stádiu pokusu a přečinu poškození cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Bral chlast, bonbóny i foťák

Do restaurace se vloupal nevítaný host v obci Želetava v ulici Rekreační. V noci z 20. na 21. března vnikl neznámý pachatel do vnitřních prostor kulturního domu po násilném překonání vchodových dveří. Po vytržení plechové petlice vnikl do restaurace. Odcizil různé druhy alkoholických nápojů, cukrovinek, potravin, fotoaparát a finanční hotovost. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než 17.000 korun. Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Chata není trezor

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o vloupání do kůlny u rekreační chaty v katastrálním území obce Pucov, v rekreační lokalitě zvané Bělizna. Neznámý pachatel v období od 19. do 21. března vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří. Odcizil motorovou pilu, křovinořez, sekery, vrtačku, motorový vysavač, prodlužovací kabel se zásuvkami, kompresor a další věci. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř 37.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež tašky

Volně odložená taška nezůstala v nákupním koši bez povšimnutí. Osmatřicetiletý zákazník a majitel nechal v Obchodním domě v Třebíči v ulici Znojemská ve 13 hodin dne 21. března volně odloženou příruční tašku. Pachatel okamžitě využil jeho nepozornosti a tašku, ve které byly osobní doklady, náhradní klíč od osobního vozidla, finanční hotovost a dvě platební karty, odcizil. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na více než 18.000 korun. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Kdo odbočoval?

K dopravní nehodě došlo v ranních hodinách dne 21. března v katastrálním území obce Valeč. Sedmatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Škoda Octavia směrem od obce Dalešice k obci Třebenice. Začal předjíždět osmašedesátiletého řidiče nákladního vozidla značky Man ve chvíli, kdy začal odbočovat vlevo a došlo ke střetu. Dopravní policisté provedli u řidičů kontrolní dechové zkoušky na alkohol, které byly s negativními výsledky. Celkovou škodu vyčíslili na 120.000 korun. Příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v šetření. Nikdo nebyl při dopravní nehodě zraněn.

 

Srážka čtyřicátnic

K dopravní nehodě došlo v ranních hodinách dne 21. března v ulici Sirotčí v Třebíči. Čtyřiatřicetiletá řidička osobního vozidla značky Volvo V70 při odbočování z ulice Bráfova, pravděpodobně z důvodu oslnění sluncem, přehlédla na přechodu pro chodce sedmačtyřicetiletou chodkyni, která byla asi v polovině přechodu v ulici Sirotčí. Řidička do chodkyně narazila levou přední částí vozu. Při dopravní nehodě byla zraněna chodkyně, která byla převezena do Nemocnice v Třebíči k ošetření. Dopravní policisté provedli u obou účastnic kontrolní dechové zkoušky na alkohol, které byly s negativními výsledky. Nevznikla žádná hmotná škoda.  Příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v šetření.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Neděle, 25 Březen 2012 21:43