Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 21. března
Stíny 21. března PDF Tisk Email
Středa, 21 Březen 2012 11:54

Podvedená seniorka

K dalšímu případu, kdy se přílišná důvěřivost nevyplatila starší ženě, došlo v Moravských Budějovicích. Devětasedmdesátiletou ženu, která seděla na zahradě před svým rodinným domem v ulici Chelčického, oslovily v 13:50 hodin dne 20. března dvě neznámé ženy. Pod záminkou získání sociálního finančního příspěvku je poškozená pozvala do svého domu. Podvodnice ji předaly finanční hotovost, na kterou chtěly vrátit bankovku, aby zjistily, kde má seniorka uloženy úspory. Po jejich odchodu žena zjistila, že byla okradena. Zlodějky si odnesly hotovost ve výši 26.000 korun. Za přečin krádeže jim hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Jedna z pachatelek byla ve věku 20-25 let, plnoštíhlé postavy, vysoké asi 170 cm. Měla baculatý obličej, delší tmavě hnědé vlasy, tmavé oči a snědší pleť. Oblečena byla v černých legínách a v černé mikině, vepředu na zip. Přes rameno nesla malou černou kabelku.

 

Druhá podvodnice byla ve věku 35-40 let, menší silnější postavy, tmavých rozčepýřených vlasů. Na sobě měla černou sukni a černou halenku. Na rukou měla bílé rukavice.

 

„Žádáme případné svědky o informace vedoucí k dopadení pachatelek, které se kolem 14:00 hodin dne 20. března pohybovaly na ulici Chelčického v Moravských Budějovicích. Případné informace můžete podat na nejbližší oddělení policie, nebo přímo na linku 158“, žádá veřejnost vedoucí Obvodního oddělení Moravské Budějovice npor. Milan Chvátal.

 

Krádež nafty

Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice přijali trestní oznámení o krádeži motorové nafty. Neznámý pachatel v období od 1. do 20. března odcizil ze čtyř traktorů a dvou kombajnů, zaparkovaných na louce a zahradě u rodinného domu v obci Šašovice, celkem 300 litrů motorové nafty. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na jedenáct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 22 Březen 2012 15:05