Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 20. března
Stíny 20. března PDF Tisk Email
Úterý, 20 Březen 2012 10:38

Agresivní pes
Agresivní toulající pes ohrožoval své okolí na Třebíčsku. Operační důstojník přijal na telefonickou linku 158 v 13:20 hodin dne 19. března oznámení mladé ženy, že ji ohrožoval agresivní pes v katastrálním území obce Čechočovice u odbočky k rybníku Steklý.
Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z Obvodního oddělení Třebíč, která místo zajistila. Dále byla přivolána odchytová služba z Třebíče. Pes, kříženec vlčáka a rotvajlera, který bezprostředně ohrožoval život a zdraví po cestě procházejících osob, zaútočil na policisty. Jeden z policistů psa několika výstřely ze služební zbraně zastřelil. Majitel usmrceného psa není do současné doby znám, pes neměl žádnou identifikační známku a tělo zvířete bylo převezeno do útulku v Třebíči. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob.

Vloupání do rekreačních chat
Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o vloupání do dvou rekreačních chat v katastrálním území obce Pucov v rekreační oblasti u rybníka Bělizna. Neznámý pachatel vnikl do první chaty v období od 25. února do 16. března po násilném překonání skleněné výplně okna. Vnitřní prostory prohledal a odcizil set top box, nástěnné rámové zrcadlo, vrtačku s příslušenstvím a další věci. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na 3.600 korun.

Do druhé rekreační chaty vnikl pachatel v období od 11. března do 16. března po násilném překonání okna. Po prohledání vnitřních prostor odcizil televizor, zahradní gril, brusle, dalekohled, cyklistickou přilbu, fotoaparát a další věci. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na 51.000 korun.Pachatel se dopustil přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Vloupání do rodinného domu

K vloupání do rodinného domu došlo v Moravských Budějovicích v ulici Gagarinova. Nezvaný host vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří v době od 5:00 do 16:00 hodin dne 19. března . Celý dům pachatel prohledal a odcizil finanční hotovost a šperky. Celkovou škodu majitelé předběžně vyčíslili na 6.000 korun.

Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice případ prověřují jako přečiny krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Vloupání do lihovaru

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do objektu bývalého lihovaru v obci Budišov. Neznámý pachatel v období od 13. do 19. března vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří. Odcizil 15 metrů měděného záparového potrubí o průměru 83 mm. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na 13.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Střet se zvěří
K dopravní nehodě došlo v ranních hodinách dne 19. března mezi obcemi Dukovany a Slavětice. Sedmatřicetiletá řidička jela s osobním vozidlem značky Nissan Sunny směrem od Dukovan. Z pravé strany ji náhle vběhla do jízdní dráhy srnčí zvěř a došlo ke střetu. Srnce obecného, který byl na místě usmrcen, si převzal člen mysliveckého sdružení. K žádnému zranění osob nedošlo. Dopravní policisté provedli u řidičky kontrolní dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. Celkovou škodu vyčíslili na téměř 24.000 korun.

Marcela Lavická

 

 

 








 

 

 

 

 

Aktualizováno Středa, 21 Březen 2012 12:00