Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 19. března
Stíny 19. března PDF Tisk Email
Pondělí, 19 Březen 2012 08:00

Tragická událost na železniční trati
K tragické události došlo v 19:30 hodin dne 18. března v katastrálním území obce Vesce. V kolejišti na železniční trati srazil projíždějící motorový vlak čtyřiačtyřicetiletého muže z Třebíčska. Lékař záchranné služby prováděl u zraněného muže resuscitaci, ten však těžkému zranění podlehl. Policisté při prvotním ohledání nezjistili v případě úmrtí cizí zavinění. Byla nařízena pitva. Policisté případ a jeho okolnosti dále prověřují. S ohledem na rodinu zemřelého nebudeme k případu zveřejňovat žádné bližší informace.

Zatajení věci

Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice sdělili podezření ze spáchání přečinu zatajení věci čtyřiapadesátiletému muži z Moravských Budějovic. Osmapadesátiletá žena v 16:10 hodin dne 14. března zadala u peněžního bankomatu v ulici Sokolovská v Moravských Budějovicích výběr finanční hotovosti ve výši 5.000 korun. Platební kartu z bankomatu uklidila, finanční hotovost si však zapomněla odebrat a z místa odešla. O 15 minut později se k bankomatu vrátila, finanční hotovost tam již nebyla. Policisté prověřováním zjistili, že si zapomenutou finanční hotovost odnesl čtyřiapadesátiletý muž a užil ji pro vlastní potřebu. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 Ke spáchanému přečinu se doznal. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.


Vloupání do rodinného domu

K vloupání do rodinného domu došlo v obci Rudíkov. Nevítaný host vnikl v noci z 18. do 19. března v době od 23:00 do 2:30 hodin do vnitřních prostor po násilném překonání zámku u vrat garáže. Z garáže vnikl do obytných místností domu. V době, kdy majitelé spali v ložnici, ostatní prostory prohledal a odcizil notebook.

Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř čtrnáct tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Vloupání do rekreační chaty

Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice přijali trestní oznámení o vloupání do rekreační chaty v kempu v obci Hartvíkovice. Neznámý pachatel v období od 25. února do 18. března vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří. Z rekreační chaty, kterou prohledal, odcizil plynová kamna, propanbutanovou láhev, kompletní rybářský prut a další věci. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na téměř devět tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Vloupání do rekreační chalupy

K vloupání do rekreační chalupy došlo v obci Hrotovice v ulici Lidická. Neznámý pachatel v období od 10. do 18. března vnikl do vnitřních prostor rodinného domu, sloužícího výhradně k rekreaci, po násilném překonání skleněné výplně okna kotelny. Z kotelny vyrazil dveře na schodiště. Celý dům prohledal a odcizil 8 litrů alkoholického nápoje značky Kalvádos a 13 litrů slivovice. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na více než šest tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Krádež jízdního kola

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o krádeži jízdního kola. Neznámý pachatel v období od 12. do 18. března vnikl do prostoru společné kočárkárny v bytovém domě v ulici Petra Křičky v Náměšti nad Oslavou a odcizil pánské horské jízdní kolo. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na devět tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Nález nevybuchlé munice

Na telefonickou linku 158 policisté v 11:30 hodin dne 18. března přijali oznámení o nálezu nevybuchlé munice. Na místo nálezu v lesním porostu v místech zvaných Ve Smrčku v katastrálním území obce Jemnice se ihned dostavila policejní hlídka z Obvodního oddělení Jemnice, která místo zajistila. Přivolaný policejní pyrotechnik nevybuchlou munici zajistil a převezl k zneškodnění. Jednalo se o německý dělostřelecký granát ráže 75 mm. Na místě nálezu nedošlo k žádnému zranění.

 

Motocykl narazil do vozidla

K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 17. března mezi obcí Vladislav a Třebíčí. Třiatřicetiletý řidič jel s motocyklem značky Suzuki VL 1500 k obci Vladislav. Při jízdě se plně nevěnoval řízení a přehlédl před ním jedoucí osobní vozidlo značky Citroen Xsara, do jehož zadní části narazil. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče motocyklu, který byl převezen do Nemocnice v Brně. Dopravní policisté u obou řidičů provedli kontrolní dechové zkoušky, které byly s negativními výsledky. Celkovou škodu vyčíslili na 70.000 korun. Policisté okolnosti a přesnou příčinu dopravní nehody šetří. 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 20 Březen 2012 12:38