Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 13. března
Stíny 13. března PDF Tisk Email
Úterý, 13 Březen 2012 11:24

Krádež dřeva

Ke krádeži dřevní kulatiny došlo v katastrálním území obce Budkov. Neznámý pachatel v období od 9. do 12. března odcizil z lesního porostu šest metrů krychlových dřevní kulatiny určené k roztřískování v délce dvou metrů. Kulatina byla vytěžena a uložena v lesním porostu nedaleko pozemní komunikace mezi obcemi Budkov a Komárovice. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na sedm tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Jemnice případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Chce včas zasít

Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice přijali trestní oznámení o krádeži osiva. Neznámý pachatel vnikl v období od 10. do 12. března do samostatně stojící zemědělské haly v katastrálním území obce Rouchovany v místech zvaných Heřmanice po násilném překonání vchodových vrat. Odcizil více než 2.300 kilogramů namořeného osiva pšenice jarní.

 Poškozený vyčíslil způsobenou škodu na více než dvacet čtyři tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Sprejérství

Přečinu poškození cizí věci se dopustil neznámý vandal na Žerotínově náměstí v Třebíči. V noci z 11. na 12. března postříkal sprejem zelené barvy kameninovou fasádu prodejny. Pachatel vytvořil neidentifikovatelný obrazec o rozměrech 105 x 65 cm. Majitelka vyčíslili způsobenou škodu na čtyři tisíce korun. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečin poškození cizí věci, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 14 Březen 2012 11:16