Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 12. března
Stíny 12. března PDF Tisk Email
Pondělí, 12 Březen 2012 10:46

Škoda za 3,7 mega
K dopravní nehodě došlo v pátek 9. března v 15:35 hodin na závorami nechráněném železničním přejezdu mezi obcemi Mikulovice a Kojetice. Třiatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Nissan 100 NX směrem od obce Mikulovice. Nerespektoval světelné výstražné zařízení, vjel na železniční přejezd v okamžiku, kdy projížděl osobní vlak a došlo ke střetu. Osobní vlak jel směrem od obce Okříšky na Znojmo. Po nárazu bylo vozidlo odmrštěno na zabezpečovací zařízení. Při dopravní nehodě došlo ke středně těžkému zranění řidiče vozu, který byl převezen do Nemocnice v Brně. Dopravní policisté vyčíslili způsobenou škodu na 3.710.000 korun.


Šest vloupaček
Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o vloupání do kulturního domu v obci Jedov. Neznámý pachatel v noci z 9. na 10. března vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání skleněné výplně větracího okna. Ze zásuvky čepovacího pultu odcizil finanční hotovost a různé druhy cigaret. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na šest tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

 

Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice prověřují případ krádeže vloupáním v obci Láz. Neznámý pachatel v období od 8. do 10. března vnikl po násilném překonání hliníkového dílce stěny do zemědělské haly bývalého zemědělského družstva. Odcizil nabíječku autobaterií, motorovou sekačku a křovinořez. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než dvacet tři tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Nezvaný zákazník řádil v nočních hodinách v autoservisu v obci Jackov. Neznámý pachatel v noci z 9. na 10. března vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání zámku vchodových dveří a vše prohledal. Odcizil čtyři kusy úhlových brusek různých značek, tři kusy vrtaček, momentový utahovák a elektrické kabely. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než devět tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice případ prověřují jako přečin krádeže. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Policisté z Třebíče pátrají po neznámém pachateli, který v době od 10. prosince loňského roku do odpoledních hodin 9. března 2012 vnikl do sklepní kóje v panelovém domě v ulici Spojenců v Třebíči. Z vnitřních prostor poté odcizil pánské horské kolo a dětské kolo. Majiteli tak způsobil škodu za přibližně šest tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Pro pracovní nářadí si přišel nevítaný host v obci Jakubov u Moravských Budějovic. Neznámý pachatel v období od 10. února do 10. března letošního roku vnikl do vnitřních prostor skladiště po násilném překonání okna u toalety. Odcizil 40 kusů plechových desek, zahradní traktor nezjištěné značky, 5 kusů úhlových brusek, kleště, kompresor a další věci. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než sto padesát osm tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice případ přijali jako přečin krádeže. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Majitel osobního vozidla značky Alfa Romeo se přesvědčil o tom, že auto není trezor na parkovišti u bývalého Obchodního domu v Třebíči v ulici Znojemská. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali dne 9. března trestní oznámení o vloupání do osobního vozidla. Neznámý pachatel v dopoledních hodinách od 10:00 do 10:15 hodin vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání zámku dveří. Odcizil navigační systém, látkovou tašku s povinnou výbavou a autolékárničku. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na tři tisíce korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 13 Březen 2012 11:36