Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Víkend byl náročný
Víkend byl náročný PDF Tisk Email
Pondělí, 05 Březen 2012 15:49

Krádež peněženky

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou prověřují případ krádeže. Neznámý pachatel v noci z 2. na 3. března využil nepozornosti majitele a odcizil mu peněženku odloženou na barovém pultu v baru v ulici U Pivovaru v Náměšti nad Oslavou. Poškozený měl v peněžence finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu. Celkovou škodu vyčíslil na jeden tisíc čtyři sta korun. Pachateli hrozí za přečiny krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež osobních věcí

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o krádeži bundy a osobních věcí. Neznámý pachatel v noci z 3. na 4. března v baru na Karlově náměstí v Třebíči odcizil volně odloženou bundu. Majitel měl v bundě uloženy osobní doklady, finanční hotovost a platební kartu.

Celkovou škodu vyčíslil na dva tisíce pět set korun. Pachateli hrozí za přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Chtěl se léčit

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč zadrželi třiadvacetiletého mladého muže, který je podezřelý z přečinu poškození cizí věci. V ranních hodinách dne 4. března měl rozbít skleněnou výplň plastových vchodových dveří včetně zasklívacích lišt a plastových madel u budovy lékárny v ulici Modřínova v Třebíči. Krátce po činu muže zadržela policejní hlídka. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Mladík se k činu doznal.

 

Vloupání do rekreační chaty

K vloupání do rekreační chaty došlo v rekreační oblasti zvané Zejdov v katastrálním území obce Číhalín. Neznámý pachatel v období od konce listopadu loňského roku do 3. března vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří. Celou chatu prohledal a odcizil péřové přikrývky, polštáře, porcelánový kávový servis, motorovou sekačku, prodlužovací kabely a další věci. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na osm tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Okříšky případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež barevných kovů

Třebíčští policisté z Obvodního oddělení v Třebíči prověřují případ krádeže barevných kovů. Z přečinu krádeže je podezřelý sedmapadesátiletý muž z Třebíčska. V dopoledních hodinách dne 3. března měl zajišťovací pákou otevřít vstupní vrata u dílny v ulici Průmyslová čtvrť v Třebíči. Z vnitřních prostor měl vynosit větší množství měděných vodičů a další elektro součástky, které si uložil za plot areálu v Lorenzových sadech. Výše způsobené škody a přesná specifikace odcizených součástek budou doplněny dodatečně. Pachateli za přečin krádeže hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Poškozené výlohy
Neznámý pachatel poškodil šest skleněných výloh·u obchodů v ulici Palackého v Jemnici. Pachatel v noci z 2. na 3. března způsobil nezjištěným způsobem praskliny na výlohách u budovy bývalého družstevního domu služeb. Zástupci poškozených firem vyčíslili způsobenou škodu na dvanáct tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Jemnice případ prověřují jako přečin poškození cizí věci, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Vloupání do bytu

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do bytu v panelovém domě v ulici Hartmannova v Třebíči. Neznámý pachatel v dopoledních hodinách dne 2. března vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří. Celý byt prohledal a odcizil finanční hotovost, fotoaparát, zlaté šperky a další věci. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na více než padesát tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 06 Březen 2012 12:07