Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 21. února
Stíny 21. února PDF Tisk Email
Úterý, 21 Únor 2012 14:19

Brňan jezdil do Třebíče loupit

Policejní komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči zahájil trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže z Brna ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

V období od 19. do 22. prosince loňského roku vnikl do sklepní místnosti v činžovním domě na Václavském náměstí v Třebíči. Z vnitřních prostor odcizil jízdní kolo. Majiteli způsobil škodu ve výši 30.500 korun.

Další jízdní kolo, tentokrát pánské horské, odcizil v období od 1. do 4. ledna letošního roku. Po vypáčení kovové skoby vnikl do sklepní kóje v panelovém domě v ulici Spojenců v Třebíči, kde kolo odcizil. Majiteli vznikla škoda ve výši 10.000 korun.

V období od 16. ledna do 2. února vnikl do sklepní kóje v panelovém domě v ulici Novodvorská v Třebíči po násilném překonání plechové petlice. Zde odcizil jeden pár carvingových lyží, dva páry sjezdových lyžařských bot a pánské horské jízdní kolo. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na 32.300 korun.

 

Pachatel způsobil poškozeným škodu celkem ve výši 72.800 korun. Obviněný se k trestné činnosti při podání vysvětlení v plném rozsahu doznal. Odcizené věci odvážel vlakem a rozprodával na různých místech v Brně a v Jihlavě.

Za přečiny krádeže a porušování domovní svobody hrozí obviněnému až pět let odnětí svobody.

 

Ukradl maskáče a parabolu

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o vloupání do rekreační chaty v katastrálním území obce Kamenná. Neznámý pachatel v období od 5. do 20. února vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání skleněné výplně vchodových dveří. Chatu prohledal a odcizil maskáčové oblečení. Dále odcizil satelitní parabolu, která byla upevněna na jehličnatém stromě kousek od chaty. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na téměř dva tisíce korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Krádež kabelů

Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Neznámý pachatel v době od 7. do 20. února vnikl do nezajištěného objektu pilařské výroby v ulici Partyzánská v Moravských Budějovicích. V objektu odřezal více než sto metrů měděných a hliníkových elektrických kabelů. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na sedm tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 22 Únor 2012 12:13