Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 16. února
Stíny 16. února PDF Tisk Email
Čtvrtek, 16 Únor 2012 12:19

Pohřešovanou našli. Už nežila

Třebíčská policie odvolala pátrání po pohřešované devětatřicetileté ženě z Třebíčska. Pohřešovaná byla v 10:00 hodin dne 16. února nalezena nedaleko vlakového nádraží v obci Kojetice bez známek života. Naposledy byla viděna u zastávky autobusu v obci Mikulovice ve 20:00 hodin dne 15. února, kdy byla na cestě do svého domova v obci Horní Újezd.

Od večerních do ranních hodin se uskutečnila v okolí obce Mikulovice pátrací akce, které se zúčastnilo několik desítek policistů, hasičů a dobrovolníků z řad občanů. V ranních hodinách proběhla další pátrací akce.

Policisté při prvotním ohledání nezjistili v případě úmrtí pohřešované cizí zavinění. Další okolnosti případu jsou předmětem dalšího prověřování. S ohledem na rodinu zemřelé nebudeme k případu zveřejňovat žádné bližší informace.

 

Bomba ve spořitelně nebyla

Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy.

Neznámý pachatel v 16:45 hodin dne 15. února oznámil na telefonní číslo České spořitelny, že se v pobočce na náměstí Míru v Moravských Budějovicích nachází bomba. Neznámý mužský hlas, který dle zjištění telefonoval z telefonního automatu v ulici Demlova v Třebíči, ihned hovor ukončil. Všichni zaměstnanci budovu opustili.

Policisté místo uzavřeli a policejní psovod se speciálním služebním psem pobočku prohledal. Žádná výbušnina nebyla na místě nalezena.

Neznámý pachatel se dopustil přečinu šíření poplašné zprávy, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Nehoda u železničního přejezdu

K dopravní nehodě došlo ve večerních hodinách dne 15. února mezi obcí Vladislav a Třebíčí. Čtyřiadvacetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Škoda Octavia směrem na obec Vladislav. Při jízdě nepřizpůsobil rychlost povětrnostním podmínkám, dostal smyk, který nevyrovnal. S vozem narazil u železničního přejezdu do ovládacích prvků přejezdového světelného zabezpečovacího zařízení se závorami. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob. Policisté provedli u řidiče kontrolní dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. Zabezpečovací zařízení se závorami bylo po nárazu vyřazeno z provozu. Pracovníci železnice si místo zajistili a provedli další opatření. Celková škoda byla vyčíslena na čtyřicet dva tisíc korun.


Marcela Lavická

Aktualizováno Pátek, 17 Únor 2012 11:04