Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 8. února
Stíny 8. února PDF Tisk Email
Středa, 08 Únor 2012 10:50

Vloupal se do skladu

Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice vyjížděli k případu vloupání do skladových prostor v zahrádkářské kolonii Mír v Moravských Budějovicích. Neznámý pachatel vnikl v období od 4. do 7. února do zahradní boudy, sloužící jako sklad nářadí, po násilném překonání dvou petlic u vchodových dveří. Zloděj odcizil motorovou pilu, elektrické jednostupňové čerpadlo na vodu s motorem, prodlužovací kabel a 50 kilogramů hliníkového izolovaného drátu. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na více než deset tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, ze který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Byl to Jeníček nebo větříček?

Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Neznámý pachatel v období od 2. do 7. února vnikl do volně přístupné budovy bývalého kravína v obci Popůvky. Odcizil zatím nezjištěné množství střešních hliníkových plátů vysokých 4 metry a širokých 1,3 metrů z celé střechy budovy.

Zástupci poškozené firmy vyčíslili předběžně způsobenou škodu na čtyři tisíce korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Spletla si adresu

K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 7. února v obci Hory. Čtyřiadvacetiletá řidička jela s osobním vozidlem značky Škoda Octavia směrem od obce Předín k obci Telč. Při jízdě nepřizpůsobila rychlost vozidla při projíždění mírné pravotočivé zatáčky a dostala smyk, který nevyrovnala. Vyjela vlevo mimo komunikaci, kde narazila do rodinného domu. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob. Dopravní policisté provedli u řidičky kontrolní dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. Způsobenou škodu vyčíslili na více než padesát tisíc korun.

 

Nebylo posypáno

K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 7. února v obci Dědice. Dvaadvacetiletý řidič jel s nákladním vozidlem značky Ford Tranzit ve směru od obce Jemnice k obci Moravské Budějovice. Nepřizpůsobil rychlost vozidla a na namrzlé vozovce dostal smyk, který nevyrovnal a narazil do sloupu telefonického vedení a dopravní značky na levé straně komunikace. Dopravní policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která byla s negativním výsledkem. Způsobenou škodu vyčíslili na šedesát tisíc korun.

Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 09 Únor 2012 12:20