Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 6. února
Stíny 6. února PDF Tisk Email
Pondělí, 06 Únor 2012 11:44

Straka ve sklepní kóje

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do sklepní kóje v ulici Novodvorská v Třebíči. Neznámý pachatel v období od 16. ledna do 2. února vnikl v panelovém domě do kóje po násilném překonání plechové petlice. Odcizil jeden pár carvingových lyží včetně vázání, jeden pár lyžařských sjezdových bot a horské kolo. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na více než třicet dva tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Náruživý kuřák kradl

Nevítaný zákazník řádil po zavírací době v prodejně potravin v obci Rudíkov. Neznámý pachatel v době od 17:00 do 21:45 hodin dne 2. února vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří. Prodejnu prohledal a odcizil různé druhy cigaret. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na dvacet tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Ze sýpky zmizel výstavní systém

Nezvaný návštěvník řádil v budově muzea v ulici Nad Zámkem v Třebíči. Třebíčští policisté prověřují případ přečinu krádeže, kterého se dopustil neznámý pachatel v období od 6. prosince do 10. ledna. Bez užití násilí vnikl do nedostatečně zajištěné budovy bývalé sýpky, sloužící jako skladiště a odcizil 253 kusů lakovaných hliníkových profilů, které jsou součástí stavebnicového výstavního systému. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než dvacet jeden tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež notebooků

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do firemních kanceláří v ulici Antonína Dvořáka v Třebíči. Neznámý pachatel ve večerních hodinách dne 2. února vnikl do rodinného domu, pravděpodobně za použití klíče, který majitel zapomněl ve dveřích. Přes obytnou část domu prošel sklepem do firemních kanceláří. Zde nevítaný host odcizil tři notebooky včetně operačních systémů. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na třicet tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Za recidivu do chládku

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč sdělili třiadvacetiletému muži z Třebíče podezření ze spáchání přečinu krádeže. Muž se v odpoledních hodinách dne 5. února dopustil krádeže v Obchodním domě v ulici Smila Osovského v Třebíči.

Z regálu s lihovinami odcizil dvě půllitrové láhve vodky a ukryl je pod oděv. Prošel pokladnou bez placení, kde byl zadržen pracovníkem ostrahy. Přivolaná policejní hlídka zjistila, že zadržený muž byl již pravomocným rozsudkem odsouzen za přečin krádeže, k trestu obecně prospěšných prací, které do současné doby nezačal vykonávat. Za přečin krádeže pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Policisté případ řeší ve zkráceném přípravném řízení. Celkovou škodu vyčíslili zástupci poškozené firmy na 340 korun.

 

Naftaři si nedají pokoj

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o krádeži motorové nafty v obci Pocoucov. Neznámý pachatel v noci z 3. na 4. února odcizil ze zaparkovaného nákladního vozidla značky Man 500 litrů pohonných hmot po násilném překonání víčka nádrže. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než dvacet tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Drzá rádež

Drzost zlodějů je stále větší. Policisté z Obvodního oddělní Třebíč přijali trestní oznámení o krádeži zboží v prodejně. Neznámý pachatel v prodejně Okay v ulici Spojovací v Třebíči odcizil v odpoledních hodinách dne 4. února za provozu vystavené dva notebooky po násilném překonání alarmů. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na téměř dvacet sedm tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 08 Únor 2012 10:58