Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 19. prosince
Stíny 19. prosince PDF Tisk Email
Pondělí, 19 Prosinec 2011 12:24

Že by Santa nebo Ježíšek?
Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o krádeži vánočních stromků v k.ú. obce Stařeč. Neznámý pachatel v období od 14. do 18. prosince odcizil z oplocené lesní školky u rybníka Pastvištní 18 kusů stromků smrku pichlavého stříbrného o výšce kolem 150 cm. Pachatel přestříhal drátěné oplocení lesní školky. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř sedm tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

Zloděj ohrozil cestující

Policisté z Obvodního oddělení Okříšky přijali trestní oznámení o krádeži telekomunikačního kabelu v k.ú. obce Hvězdoňovice. Neznámý pachatel v noci z 16. na 17. prosince přerušil na železniční trati mezi obcemi Stařeč a Okříšky traťový sdělovací telekomunikační kabel na trati. Odcizil 90 metrů kabelu. Svým jednáním zloděj vyřadil z provozu telekomunikační spojení včetně přenosu dat mezi železničními stanicemi Okříšky, Stařeč, Kojetice a dalšími stanicemi na trati ve směru k obci Moravské Budějovice.

Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než čtyři tisíce korun.

Pachatel se dopustil zločinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na šest let.


Krádež notebooku
V pátek 16. prosince odcizil neznámý pachatel v době mezi šestou a osmou hodinou večer v prodejně na ulici Spojovací v Třebíči volně vystavený notebook. Krádeží způsobil škodu přes deset tisíc korun. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.

 

Vloupání do chalupy

V době od poloviny minulého týdne do sobotního dopoledne 17. prosince se neznámý pachatel vloupal do rekreační chalupy v obci Nová Brtnice. Místnosti prohledal a odcizil motorovou pilu, křovinořez, elektroniku a drobné starožitné předměty. Majiteli vznikla škoda téměř padesát tisíc korun. Další škodu ve výši pět tisíc korun způsobil pachatel poškozením. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody a přečinu poškození cizí věci.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 20 Prosinec 2011 12:33