Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 6. prosince
Stíny 6. prosince PDF Tisk Email
Úterý, 06 Prosinec 2011 14:19

Syn týral své rodiče
Komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči zahájil trestní stíhání proti pětatřicetiletému muži z Třebíčska. Muž je obviněný ze spáchání zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Obviněný muž se zločinu dopouštěl již od konce roku 2009. V rodinném domě v menší obci na Třebíčsku opakovaně po předchozím požití alkoholických nápojů psychicky a fyzicky ubližoval svým vlastním rodičům. Vulgárně jim nadával, nejméně ve dvou případech rozbil vybavení domácnosti, vyhrožoval jim mučením a zabitím. Své rodiče a to zejména matku fackoval, byl pěstmi do obličeje a kopal do celého těla. Rodiče před svým synem několikrát z domu utekli. Nikomu o jeho krutém chování neřekli, protože měli ze syna strach. Báli se týrání oznámit i na policii. Pachatelovo jednání se postupem času stupňovalo.
Třebíčští policisté násilníka odhalili vlastním šetřením. Obviněný delší dobu týral dvě osoby blízké žijící s ním ve společném obydlí, čímž naplnil všechny zákonné znaky skutkové podstaty zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí. V případě prokázání viny pachateli hrozí trest odnětí svobody v trvání až osmi let. Okresní soud v Třebíči rozhodl o vzetí muže do vazby.


Vloupání do prodejny
Do prodejny potravin vnikl zloděj v obci Petrovice. Neznámý pachatel v brzkých ranních hodinách dne 5. prosince vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří. Z prodejny odcizil cigarety, alkoholické nápoje, uzeniny, cukrovinky, kávu a další věci. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na téměř dvacet osm tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Okříšky případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Krádež elektrických výměníků
Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování prověřují případ krádeže elektrických výměníků. Neznámý pachatel v průběhu listopadu vnikl do rodinného domu v obci Vladislav. Z kotelny odcizil tři kusy elektrických výměníků k fotovoltaickým solárním panelům, které byly zavěšeny na zdi. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na sto devadesát pět tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.

Krádež finanční hotovosti
Nezvaný host odcizil finanční hotovost z rodinného domu v obci Hluboké. Neznámý pachatel v období od 29. října do 4. prosince vnikl do vnitřních prostor, kde v ložnici odcizil uloženou finanční hotovost. Majitelka vyčíslili způsobenou škodu na čtyřicet tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Marcela Lavická

Aktualizováno Středa, 07 Prosinec 2011 13:28