Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 5. prosince
Stíny 5. prosince PDF Tisk Email
Pondělí, 05 Prosinec 2011 11:45

Krádeže mobilních telefonů

O víkendu přišli v Třebíči dva poškození o své mobilní telefony. Zloděj v obou případech využil nepozornosti majitelů.

K prvnímu případu došlo v ranních hodinách dne 3. prosince na diskotéce v ulici Riegrova v Třebíči. Neznámý pachatel odcizil téměř nový telefon z kapsy volně odložené bundy. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř osm tisíc korun.

K druhému případu krádeže došlo rovněž v ranních hodinách dne 3. prosince v herně baru v ulici Kpt. Jaroše v Třebíči. Tentokrát si majitel mobilní telefon odložil na bar, čehož využil neznámý pachatel a telefon odcizil. Celkovou škodu vyčíslil poškozený muž na čtrnáct tisíc korun.

Oba případy prověřují policisté z Obvodního oddělení Třebíč jako přečin krádeže, za který hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do novostavby

Nezvaný host kradl v novostavbě rodinného domu v obci Trnava v místech zvaných Záhumenice. Neznámý pachatel v noci z 1. na 2. prosince vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání francouzského okna. Odcizil míchadlo směsí, příklepovou vrtačku, tesařské kladivo, pracovní nářadí, sadu vrtáků a další věci.

 Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř třicet čtyři tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

 

Třebíčská policie varuje před pachateli vloupání do rozestavěných domů:

 

·         Je důležité dům nejdříve zabezpečit než do něj začnete zabudovávat a stěhovat drahé spotřebiče nebo dražší pracovní nářadí.

·         Zabezpečte si své domy především certifikovanými mechanickými zábrannými prostředky.

·         Věnujte pozornost zejména vstupním dveřím, oknům, verandám.

·         Pro vyšší standard ochrany využijte elektronickou ochranu, případně připojení objektu na pult centralizované ochrany.

·         Objekt mějte správně pojištěný nejen proti krádeži, ale i proti požáru.

 

 

Krádež motorové nafty

Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice přijali trestní oznámení o krádeži motorové nafty. Neznámý pachatel v noci z 3. na 4. prosince odcizil ze zaparkovaného nákladního vozidla značky Man 200 litrů motorové nafty po násilném překonání víčka nádrže. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než osm tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do skladu

Zloděj řádil ve skladu stavební firmy v obci Třesov. Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice přijali trestní oznámení o vloupání. Neznámý pachatel vnikl v období od 2. do 4. prosince do vnitřních prostor po násilném překonání visacího zámku a vchodových vrat. Odcizil vibrační desku, nivelační přístroj, elektrocentrálu, rozbrušovačku, akuvrtačku, sadu pracovního nářadí, míchadlo na směsi a další věci. Zástupce poškozené firmy vyčíslil předběžně způsobenou škodu na sto čtrnáct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 06 Prosinec 2011 14:28