Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 14. listopadu
Stíny 14. listopadu PDF Tisk Email
Pondělí, 14 Listopad 2011 16:35

Kulatina zmizela ze skládky

Neznámý pachatel odcizil během minulého týdne v k.ú. obce Opatov smrkovou kulatinu. Dřevo bylo složeno na skládce v lesním porostu v místech zv. Bílý kámen.  Pachatel celkem odcizil 20 kubíků smrkové kulatiny v pětimetrových délkách o průměru 20-60 cm.  Odcizením dřevní hmoty vznikla majiteli dřeva škoda, která byla předběžně vyčíslena na částku 56.400 korun. 

 

Ach ty stopařky!

K dopravní nehodě, při které byl lehce zraněn řidič vozidla, vyjížděli v pátek v odpoledních hodinách policisté ze Skupiny dopravních nehod z Třebíče. Čtyřiaosmdesátiletý řidič vozidla Škoda 105 S jel od obce Petrovice na obec Okříšky. Během jízdy se plně nevěnoval řízení vozidla, vyjel vpravo do silničního příkopu, kde havaroval. Dechová zkouška byla negativní. Při nehodě byl lehce zraněn řidič vozidla. Hmotná škoda na vozidle byla vyčíslena na 2.000 korun.

 

Rozbil okno u prodejny

Neznámý pachatel ze soboty na neděli dosud nezjištěným předmětem rozbil skleněnou výplň okna napravo od vstupních dveří u objektu JMB – Prodejna Heraltice. Následně vnikl do prodejny a odcizil alkohol a cigarety různých značek. Poškozením výplně okna a odcizením cigaret a alkoholu vznikla poškozené společnosti škoda ve výši nejméně 20.000 korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež nafty

Palivové nádrže čtyř traktorů zůstaly na suchu v obci Červená Lhota. Neznámý pachatel v noci z 10. na 11. listopadu ve volně přístupném areálu zemědělského družstva odcizil ze čtyř zaparkovaných traktorů motorovou naftu po násilném překonání visacích zámků. Celkem odcizil dvě stě litrů nafty. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na téměř šest tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do bytu

Třebíčská policie přijala trestní oznámení o vloupání do bytu v panelovém domě v Třebíči. Neznámý pachatel v noci z 12. na 13. listopadu v ulici Maxima Gorkého vnikl ve druhém patře do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří. Celý byt nevítaný návštěvník prohledal a odcizil plechový trezorek, finanční hotovost, notebook, automobilové reproduktory, mobilní telefony a další věci. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na sto třicet tisíc korun. Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřovaní případ prověřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 15 Listopad 2011 16:00