Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 3. listopadu
Stíny 3. listopadu PDF Tisk Email
Čtvrtek, 03 Listopad 2011 11:33

Pomozte policii při pátrání po pachateli

Ozbrojený pachatel vyhrožoval svému okolí v Třebíči. Několik minut před polednem dne 2.listopadu neznámý útočník slovně napadl v lesním porostu u Městského kulturního střediska Hájek v Třebíči jedenapadesátiletého muže. Při několika bezdůvodných urážkách mával nožem směrem k poškozenému, který rychle z místa utekl.

Téhož dne ve 13 hodin stejný pachatel slovně a fyzicky napadl dvaašedesátiletého muže u rybníka Barák v Třebíči. Opět měl v ruce nůž a vyhrožoval poškozenému, že bude první obětí paranoika. Poté ho strčil do rybníka a mával směrem k němu nožem. Poškozený se bránil, útočníka strčil rovněž do rybníka a z místa utekl.

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Útočník byl ve věku kolem 20 let, vysoký 170 – 175 cm, krátce střižených černých vlasů, na bocích vystříhaných a uprostřed hlavy delších. Měl kulatý obličej bez vousů. Oblečen byl do černé bundy s kovovým zipem a černých šusťákových kalhot. Hovořil plynule česky. Po pádu do rybníka měl mokré oblečení.

Třebíčští policisté žádají svědky o informace vedoucí k dopadení nebezpečného pachatele, který ohrožuje své okolí nožem. Poznatky můžete sdělit na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158.

 

Další dvě vloupání

Policisté z Obvodního oddělení přijali trestní oznámení o vloupání do restaurace v ulici Dělnické náměstí v Třebíči. Neznámý pachatel v brzkých ranních až dopoledních hodinách dne 2. listopadu vnikl po násilném překonání okna a vchodových dveří do vnitřních prostor. Odcizil různé druhy cigaret a potravin. Násilným způsobem vnikl do dvou hracích automatů, ze kterých odcizil finanční hotovost. Zástupci poškozené firmy vyčíslili předběžně škodu na téměř čtrnáct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

S nastupujícím chladným počasí se množí případy vloupání do rekreačních obydlí.

V období od 20. října do 2. listopadu vnikl neznámý pachatel v k.ú. obce Trnava v rekreační oblasti Opatůvka do dvou rekreačních chat. U obou případů vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří a vše prohledal. Odcizil elektrickou brusku, pilu, pracovní nářadí, prodlužovací kabely, autíčko na dálkové ovládání. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na téměř třicet tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Pátek, 04 Listopad 2011 15:47