Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 31. října
Stíny 31. října PDF Tisk Email
Pondělí, 31 Říjen 2011 13:18

Naštěstí vlak nevykolejil

Dne 30. října kolem 02:00 hodin došlo na železniční trati Brno – Jihlava k poškození kabelů elektrického vedení. Neznámý pachatel zde přerušil 4 kusy měděných elektrických kabelů poblíž staré železniční stanice Vladislav. Poškozením kabeláže bylo vyřazeno automatické ovládání  výhybky a k přerušení telefonního kabelu. Dále se neznámý pachatel pokusil vypáčit kabelovou skříň ovládající návěstidla, toto se mu ale nepodařilo. Celkově způsobil škodu za přibližně 10.000 korun. K vyloučení železniční dopravy nedošlo, v daném úseku byla pouze omezena rychlost projíždějících vlaků. Policisté neznámého pachatele podezírají ze spáchání trestného činu poškození obecně prospěšného zařízení. Celou věc dále šetří. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na šest let.


Pět vloupaček

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který provedl vloupání do dvou chat v katastru obce Lhánice. Ke vloupání došlo v době od 9. do 28. října. V prvním případě neznámý pachatel vypáčil vstupní dveře chaty a z objektu si odnesl krabičku cigaret a tři gulášové konzervy.

Odcizením věcí způsobil majiteli škodu za přibližně 300 korun. Poškozením chaty způsobil ale škodu za téměř 2.500 korun. V druhém případě pachatel vypáčil zavřené okenice chaty a rozbil skleněnou výplň okna. Z chaty si v tomto případě odnesl nejen masové konzervy, ale i alkohol, mačetu Fiskars a tranzistorové rádio. Na odcizených věcech zde způsobil pachatel škodu za přibližně 3.000 korun a na poškození chaty způsobil škodu za přibližně 1.000 korun.

 

Pro pneumatiky si přišel v období od 20. do 28. října dosud neznámý zloděj do stodoly v obci Krokočín. Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou pátrají po pachateli, který překonal vrata stodoly a odcizil čtyři kusy pneumatik na litých kolech. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na více než osm tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Neznámý zloděj překonal plot u rodinného domu v obci Rouchovany a odcizil několik věcí uložených pod přístřeškem hospodářské budovy. Pachatel odcizil v noci z 27. na 28. října jízdní kolo, motorovou pilu a dvě sekery. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř třicet šest tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice případ prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do kůlny v k.ú. obce Valdíkovv u Valdíkovského rybníka. Neznámý pachatel v období od 22. srpna do 29. října vnikl po násilném překonání dřevěné okenice do kůlny u rekreační chaty. Odcizil benzínovou sekačku, sekeru a plechový kanystr s 20 litry benzínu. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 01 Listopad 2011 10:33