Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 25. října
Stíny 25. října PDF Tisk Email
Úterý, 25 Říjen 2011 09:48

Málem zavařila roznětky

Policejní pyrotechnici zasahovali v obci Tasov. Devětasedmdesátiletá žena oznámila v odpoledních hodinách dne 24. října na Obvodním oddělení v Náměšti nad Oslavou nález munice. V dílně rodinného domu v obci Tasov nalezla v zavařovací sklenici 65 roznětných šroubů. Na místo se dostavil policejní pyrotechnik, který si roznětky zajistil a převezl k likvidaci.


Zpackal sebevraždu

Muže, který se rozhodl ukončit svůj život, zachránili policisté s hasiči na Třebíčsku. V odpoledních hodinách dne 21. října telefonicky oznámil muž na linku 158, že pohřešuje svého bratra, který zanechal doma dopis na rozloučenou. Okamžitě se rozjela rozsáhlá pátrací akce, které se zúčastnili policisté z Obvodního oddělení Třebíč, policejní psovod se služebním psem, hasiči z Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina a dobrovolní hasiči z Budišova, Kamenné, Náramče, Valdíkova, Studnice a Hodova.

Během odpoledne pohřešovaný zavolal svému bratrovi a sdělil mu, že se nachází poblíž obce Trnava. Policisté provedli lokalizaci mobilního telefonu, která ukázala na k.ú. obce Trnava v okolí rybníků Velký a Malý Bor. Muž byl v podvečerních hodinách nalezen policejní hlídkou na rozhraní lesního porostu západně od Trnavy. Byl při vědomí, ale nebyl z důvodu zranění schopen pohybu. Dle zjištění se pokusil o sebevraždu oběšením. Díky rychlé a dobře provedené pátrací akci byl muž zachráněn. V noci by mu hrozilo nebezpečí z umrznutí. Muž byl převezen do nemocnice.

 

Vzal notebooky a odjel alfou

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči prověřují případ vloupání do rodinného domu v obci Otradice. Neznámý pachatel v dopoledních hodinách dne 24. října vnikl do vnitřních prostor a z obývacího pokoje odcizil dva notebooku, televizor a z garáže osobní vozidlo značky Alfa Romeo. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na téměř sto devadesát tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Krádež měděných okapů

Neznámý pachatel v noci z 23. na 24. října odcizil z budovy čistírny odpadních vod v ulici Masarykova v Okříškách 24 metrů měděných okapových žlabů. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než sedm tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Bankovní loupež?

Neznámý pachatel v období od června letošního roku do 21. října odcizil z budovy restaurace v ulici Znojemská v Třebíči světelný reklamní panel Komerční banky. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než sedm tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Pondělí, 12 Říjen 2020 21:51