Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 22. října
Stíny 22. října PDF Tisk Email
Sobota, 22 Říjen 2011 05:58

Policisté zajistili dva opilé muže

Ve čtvrtek 20. října vyjížděli policisté po čtvrté hodině ráno na Karlovo náměstí v Třebíči. Silně podnapilý muž zde hlasitě vykřikoval vulgarismy a kopal do bankomatů. Policisté na místě zjistili, že je muž zraněn a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Lékař muži zranění, které si způsobil při pádu na zem, na místě ošetřil. Dále policisté zjistili, že se jedná o třiatřicetiletého muže slovenské národnosti. Při dechové zkoušce mu naměřili hodnotu 2,02 promile alkoholu. Policisté opilého muže zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Je podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.

Dalšího opilého muže policisté ve čtvrtek zajistili v obci Dukovany. Po třetí hodině odpoledne byl nalezen u místního obchodu. Policisté provedli u šestapadesátiletého muže dechovou zkoušku, při které naměřili hodnotu 2,29 promile alkoholu. Opilého muže zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici.

 

Krádež nafty

V noci ze středy 19. října na čtvrtek odcizil neznámý pachatel z vozidel zaparkovaných na staveništi mostu v katastru obce Jemnice naftu.

Za použití násilí se dostal do nádrží čtyř odstavených pracovních strojů. Pachatel uzamčená víčka palivových nádrží vypáčil a odčerpal celkem sedmdesát litrů nafty v hodnotě přes dva tisíce korun. Poškozením víček nádrží způsobil pachatel škodu přes deset tisíc korun. Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přečinu krádež a přečinu poškození cizí věci.

 

Vloupání do chaty

Policisté šetří vloupání do garáže chaty v katastru obce Stropešín, ke kterému došlo v noci ze středy 19. října na čtvrtek. Neznámý pachatel vypáčil mříže a dveře do sklepní místnosti, ze které poté odcizil dva benzínové lodní motory, měnič elektrického napětí, akumulátor a stavební kolečko. Krádeží způsobil pachatel celkovou škodu přes čtyřiašedesát tisíc korun. Policejní inspektor zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

Vozidlo se převrátilo na bok

Ve čtvrtek 20. října jela po druhé hodině odpoledne osmadvacetiletá řidička vozidla Fiat Punto ve směru od Náměště nad Oslavou na obec Vladislav. V katastru obce Studenec, v prostoru křižovatky u čerpací stanice dostala s automobilem smyk, vyjela vpravo mimo komunikaci, kde se vozidlo převrátilo na bok. Při nehodě utrpěla zranění řidička a její spolujezdkyně. Zraněnou spolujezdkyni ošetřil lékař na místě a řidička byla převezena do třebíčské nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou policisté požití alkoholu u řidičky vyloučili.  Při kontrole ale zjistili, že řidička nemá platný řidičský průkaz. Škodu na vozidle policisté vyčíslili na třicet tisíc korun.

 

Jana Kroutilová

 

Aktualizováno Pondělí, 24 Říjen 2011 09:52