Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 17. října
Stíny 17. října PDF Tisk Email
Pondělí, 17 Říjen 2011 14:45

Dva opilci za volantem

Podnapilého řidiče odhalili policisté na Třebíčsku. V pátek 14. října jel před desátou hodinou večer řidič vozidla Peugeot po silnici mezi obcemi Rapotice a Ketkovice. V katastru obce Sudice ho zastavila policejní hlídka. Při dechové zkoušce policisté šestačtyřicetiletému řidiči naměřili hodnotu 1,33 promile alkoholu. Při opakované zkoušce zjistili hodnotu 1,52 promile alkoholu. Policisté muži další jízdu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Muže zajistili a převezli na obvodní oddělení. Policejní inspektor mu sdělil podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ policisté šetří ve zkráceném přípravném řízení.

Ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí je podezřelý muž, kterého policisté přistihli při řízení vozidla v neděli 16. října v Moravských Budějovicích. Po druhé hodině v noci zastavila policejní hlídka vozidlo Alfa Romeo na ulici Jaroměřická. Při dechové zkoušce policisté řidiči naměřili hodnotu 1,42 promile alkoholu. Dále zjistili, že muž není držitelem řidičské oprávnění a má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Další jízdu policisté řidiči zakázali.

Narazila autem do sloupu

V pátek 14. října jela před pátou hodinou večer řidička vozidla Kia Carens v Třebíči po ulici Bráfova třída ve směru k ulici Nádražní. Před křižovatkou vyjela vpravo mimo komunikaci, kde s automobilem narazila do sloupu veřejného osvětlení. Při dopravní nehodě se zranili řidička a dva spolujezdci. Všichni tři byli převezeni do nemocnice. U zraněné řidičky nebylo možné provést  dechovou zkoušku, proto byl nařízen odběr krve. Škodu na vozidle policisté vyčíslili na osmdesát tisíc korun. Poškozením sloupu veřejného osvětlení vznikla škoda přibližně pětadvacet tisíc korun.

 

Tři vloupačky

Třebíčští policisté přijali trestní oznámení o vloupání do garáže v ulici Fibichova v Třebíči. Neznámý pachatel v průběhu dne 14. října po násilném překonání zámku vrat vnikl do vnitřních prostor. Z řadové garáže odcizil čtyři elektronová kola na osobní vozidlo s pneumatikami a krosovou přilbu na motocykl. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na dvacet dva tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Třebíč případ prověřují jako přečin krádeže. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Policisté z Obvodního oddělení v Třebíči prověřují případ vloupání do sklepní kóje. Neznámý pachatel v období od 20. září do 15. října vnikl v ulici Na Kopcích v Třebíči do sklepní kóje po násilném překonání petlice. Odcizil 130 litrů motorové nafty, uložených do pěti plastových kanystrů. Majitelka vyčíslila způsobenou škodu na téměř pět tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči prověřují případ vloupání do firemního areálu v obci Jemnice v ulici U Černého mostu. Neznámý pachatel vnikl v noci z 15. na 16. října po násilném překonání okna do administrativní budovy, kde překonal další dveře vedoucí do kanceláří. Z trezoru, do kterého násilím vnikl, odcizil finanční hotovost. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než devět set tisíc korun. Pachatel se dopustil zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody od dvou do osmi let.

V nočních hodinách dne 15. října se měly dle zjištění v ulici U Černého mostu v Jemnici pohybovat podezřelé osoby.

Policisté žádají občany o informace, které by vedly k objasnění krádeže finanční hotovosti. Veškeré poznatky k podezřelým osobám nebo vozidlům můžete podat na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158.

 

Dopravně bezpečnostní akce TISPOL na Třebíčsku

Dopravně bezpečnostní akce TISPOL proběhla na Třebíčsku v pátek 14. října. Policisté ze služby dopravní policie se zaměřili na kontrolu nákladních vozidel.

Při prováděných kontrolách policejní hlídky především zjišťují, zda profesionální řidiči dodržují bezpečnostní přestávky a neřídí příliš dlouho nebo zda mají v pořádku doklady k nákladu. Rovněž se zaměřují na technický stav vozidel a na bezpečné upevnění nákladu.

Policisté celkem zkontrolovali téměř čtyři desítky nákladních vozidel. U sedmi z nich zjistili dopravní přestupek. Ve většině případů neměli řidiči vyhovující technický stav vozidel. Další řidiči se dopustili přestupku na železničním přejezdu či neměli bezpečnostní pásy.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 18 Říjen 2011 12:26