Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 7. října
Stíny 7. října PDF Tisk Email
Pátek, 07 Říjen 2011 11:00

Vloupání do vodárny

Neznámý pachatel v období od 1. do 4. října vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání vchodových dveří vodárny v k.ú. obce Láz. Z budovy vodárny odcizil mosazné ventily, čerpadla s elektromotory a další věci. Poškodil elektrorozvaděč, akumulační kamna a přestříhal kabely elektroinstalace. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na čtyřicet pět tisíc korun. Policisté případ kvalifikovali jak přečiny krádeže a poškozování cizí věci. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež přívěsného vozíku

Z plechové garáže zmizel přívěsný vozík za osobní vozidlo. V období od 4. do 6. října neznámý pachatel v chatové osadě Staré Hory v k.ú. obce Mohelno vnikl do vnitřních prostor garáže po násilném překonání vrat.

Odcizil vozík a dvě balení briket. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na sedm tisíc korun. Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice případ prověřují jako přečin krádeže. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. 

 

Zloději měli snědou pleť

Po osmé hodině ranní dne 6. října se na dvorku u rodinného domu v obci Vesce objevily dvě neznámé ženy tmavé pleti a chtěly od majitelů koupit staré železo, vajíčka a slepice. Jedenaosmdesátiletý majitel domu se je snažil vyhnat. V tom okamžiku však vyšly z jejich domu další dvě ženy snědé pleti a daly se všechny čtyři na útěk.

Nedaleko prodejny v obci na ně čekal řidič s osobním vozidlem, pravděpodobně značky Škoda Octavia, tmavé barvy, do kterého ženy nastoupily a všichni rychle ujeli. Poškozená po jejich odchodu zjistila, že ji pachatelky odcizily peněženku s finanční hotovostí a dva cestovní pasy. Celkovou škodu vyčíslila na dvacet tisíc korun.

Policisté případ kvalifikovali jako přečiny porušování domovní svobody a krádež. Pachatelkám hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Pondělí, 10 Říjen 2011 12:08