Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 26. září
Stíny 26. září PDF Tisk Email
Pondělí, 26 Září 2011 09:45

Loupežné přepadení čerpací stanice

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování žádají občany o pomoc při pátrání po pachateli, který se pokusil o loupežné přepadení benzínové čerpací stanice.

Dne 25. září v 15.50 hodin přistoupil k vstupním dveřím benzínové čerpací stanice v obci Dukovany neznámý muž s nasazenou černou pletenou kuklou na hlavě a s nožem v pravé ruce. Snažil se otevřít vchodové dveře, které jsou zajištěny elektronickým vrátným. Obsluha čerpací stanice muže nevpustila dovnitř. Po šesti marných pokusech pachatel utekl směrem k obci Dukovany.

Neznámý muž byl ve věku 20 až 25 let, štíhlé postavy, vysoké asi 165 až 170 cm. Na sobě měl seprané bílé tričko bez nápisu a na hlavě černou pletenou kuklu s otvorem přes obě oči.

Policisté žádají případné svědky, kteří zahlédli podezřelého muže pohybujícího se u benzínové čerpací stanice v obci Dukovany dne 25. září kolem 15.50 hodin, aby se s informacemi přihlásili na nejbližší oddělení policie nebo přímo na linku 158.

 

To už nemůže být náhoda

Už po šesté hořelo v sušárně květin. K požáru sušárny květin v areálu bývalého zemědělského družstva v obci Babice došlo v noci z 24. na 25. září. Od roku 2008 je to již šestý požár, který v sušárně vznikl.

Na místě zasahoval Hasičský záchranný sbor kraje Vysočina a jednotky dobrovolných hasičů z přilehlých obcí. Případem se budou zabývat policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Třebíč. Případ je prověřován jako přečin poškozování cizí věci pro vyloučení cizího zavinění. Na místo požáru budou přizváni znalci z odboru kriminalistických technik a expertíz z Brna. Pokud bude zjištěn úmysl hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři léta. Celková škoda byla vyčíslena na jeden milión korun. Předešlé požáry byly šetřeny ve dvou případech jako přestupky a ve třech jako trestné činy. Případy byly odloženy, protože se nepodařilo zjistit pachatele.

 

Krádež kamer

Neznámý pachatel odcizil průmyslové kamery v k.ú. obce Horní Heřmanice. V období od 20. do 23. září pachatel odcizil dva kusy kamer ze sloupů oplocení fotovoltaické elektrárny. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na dvacet pět tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Bourala při předjíždění

K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 23. září mezi obcemi Myslibořice a Jaroměřice nad Rokytnou. Řidička jela s osobním vozidlem značky suzuki směrem k obci Jaroměřice nad Rokytnou. V mírné pravotočivé zatáčce začala předjíždět traktor, před který se nestihla zařadit a čelně narazila do protijedoucího osobního vozidla značky citroen. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky z vozu citroen, letecky byla transportována do nemocnice. Dále došlo ke zranění spolujezdkyně z citroenu a ke zranění řidičky z vozu suzuki, obě byly převezeny do nemocnice k ošetření. Policisté u řidiček provedli dechovou zkoušku, která byla s negativními výsledky. Celková škoda byla vyčíslena na třicet tisíc korun.

 

Vloupání do rekreační chaty

Policisté z Obvodního oddělení Okříšky přijali trestní oznámení o vloupání do rekreační chaty v k.ú. obce Opatov. Neznámý pachatel v období od 13. do 24. září vnikl u rybníka Vidlák do rekreační chaty po násilném překonání skleněné výplně okna. Odcizil televizor, elektrickou sekačku na trávu, varnou konvici, hifi věž a další věci. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na více než dvacet pět tisíc korun.

Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Krádež jízdního kola

Policisté z Obvodního oddělení přijali trestní oznámení o krádeži jízdního kola v Jaroměřicích nad Rokytnou. Neznámý pachatel v dopoledních hodinách dne 25. září odcizil pánské jízdní kolo v objektu mlékárny. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na devět tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 27 Září 2011 20:39