Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 14. září
Stíny 14. září PDF Tisk Email
Středa, 14 Září 2011 12:58

Pachatel loupeže dopaden
Policejní vyšetřoval ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči zahájil trestní stíhání proti osmnáctiletému muži z Třebíče. Muž je obviněný ze spáchání zločinu loupeže, přečinu porušování domovní svobody, přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinu vydírání.
V poledních hodinách dne 23. července vnikl do rodinného domu na Masarykově náměstí v Třebíči, kde pod pohrůžkou použití dvou kuchyňských nožů se dožadoval na starším muži vydání finanční hotovosti. Sedmašedesátiletý muž vydal násilníkovi 400 korun.
V brzkých ranních hodinách dne 10. září v tanečním klubu v ulici Nerudova v Třebíči odcizil z volně odložené dámské kabelky peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady, mobilní telefon a platební kartu. Celkem poškozené způsobil škodu ve výši tři tisíce korun.
V ranních hodinách dne 10. září po přelezení vstupní branky vnikl na dvůr u rodinného domu na Masarykově náměstí v Třebíči. S násadou v ruce se pod pohrůžkou rozbití oken a dveří dožadoval vydání finanční hotovosti. Poškozený na výhružky nereagoval a v tomto případě obviněnému finanční hotovost nevydal.
Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na deset let. V současné době je vyšetřován na svobodě.

 


Vloupání do restaurace
Nezvaný host v nočních hodinách navštívil restauraci. Neznámý pachatel vnikl v noci z 12. na 13. září po násilném překonání skleněné výplně okna do vnitřních prostor restaurace v Třebíči v ulici Klimentova. Odcizil sto krabiček různých druhů cigaret a drobné mince z výherního automatu. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na dvacet tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Krádež měděných kabelů

Neznámý pachatel v noci z 12. na 13. září vnikl na volně přístupný pozemek u novostavby v obci Ptáčov a odcizil elektrické měděné kabely, které odřezal ze stěn a stropů stavby. Zloděj si odnesl téměř 900 metrů kabelu. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř dvacet pět tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody.

 

Nedal přednost v jízdě

Řidič osobního vozidla nedal přednost v jízdě řidičce mopedu. K dopravní nehodě došlo v podvečerních hodinách dne 13. září v Třebíči na křižovatce ulic Lípová a U Obůrky. Devatenáctiletý řidič osobního vozidla značky Peugeot 306 jel po ulici U Obůrky a nedal přednost v jízdě dvacetileté řidičce mopedu, která jela po ulici Lípová. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky. Záchrannou službou byla převezena do nemocnice k ošetření. Celková škoda byla vyčíslena na více než osm tisíc korun.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Pondělí, 19 Září 2011 16:37