Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 13. září
Stíny 13. září PDF Tisk Email
Úterý, 13 Září 2011 15:36

Třicet tisíc na pokutách, dva opilci

Dopravně bezpečnostní akce proběhla na Třebíčsku v pondělí 12. září. Policisté z dopravní a pořádkové služby se zaměřili na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů před nebo během jízdy, na dodržování povolené rychlosti a dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Do celodenní akce se zapojila více než dvacítka policistů dopravní a pořádkové policie.

Celkem zkontrolovali více než tři sta motorových vozidel a odhalili sedmdesát přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Policisté uložili blokové pokuty ve výši 30 000 korun. Nejčastěji neměli řidiči v pořádku technický stav motorových vozidel, nebyli připoutáni bezpečnostním pásem a u dvou řidičů policisté zjistili dechovou zkouškou požití alkoholických nápojů.

Bezpečnostní kontroly se budou i v budoucnu opakovat.

 

Krádež nafty

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o krádeži motorové nafty z firemního areálu v ulici Koželužská v Třebíči. Neznámý pachatel v období od 10. do 12. září po násilném překonání víček nádrží odcizil 500 litrů motorové nafty z osmi zaparkovaných pracovních strojů. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na více než osmnáct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 15 Září 2011 07:43