Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 19. srpna
Stíny 19. srpna PDF Tisk Email
Pátek, 19 Srpen 2011 00:00

Podvodnice napáchala škodu za 1,5 miliónu

Policisté z Hospodářské kriminální policie v Třebíči odhalili několik podvodů, kterých se dopustila čtyřicetiletá žena z Brna. Státní zástupce Okresního státního zastupitelství v Třebíči na ženu podal obžalobu pro trestné činy úvěrových podvodů.

S trestnou činností začala obviněná ji v roce 2008 a průběžně pokračovala až do března letošního roku. Žena si u různých peněžních ústavů vyjednala v šesti případech finanční úvěry, kdy vždy uvedla nepravdivé údaje a své finanční závazky neplatila.

V dalších pěti případech využila důvěry svých známých a přiměla je, aby si rovněž vzali v peněžních ústavech úvěry. Žena jim slíbila, že bude dluhy splácet. Důvěřiví lidé podvodnici předali veškerou finanční hotovost, kterou získali na úvěr od peněžních ústavů.

Pachatelka způsobila celkovou škodu ve výši téměř jeden a půl miliónu korun. Několika měsíční práce kriminalistů z Hospodářské kriminální policie v Třebíči se vyplatila. Za trestné činy úvěrových podvodů hrozí podvodnici až osm let odnětí svobody.

 

 

Zloděje vyrušila majitelka domu

Drzost zlodějů je stále větší. Příkladem toho je případ, ke kterému došlo v noci z 16. na 17. srpna v ulici Červenomlýnská v Jemnici. Neznámý pachatel vnikl do stodoly u rodinného domu po násilném překonání vchodových dveří. Ze stodoly se dostal na dvůr, ze kterého vnikl přes dílnu do obytné části domu. V tu chvíli ho vyrušila osmasedmdesátiletá majitelka rodinného domu a nezvaný host stejnou cestou utekl. Majitelce nevznikla žádná finanční škoda.

Ve stejném období došlo k vloupání do rodinného domu v ulici Na Pořadí v Jemnici. Zde neznámý pachatel vnikl do obytné části domu. Vnitřní prostory prohledal a odcizil příruční kufr, ve kterém měla majitelka uloženou finanční hotovost, zlaté šperky a vkladní knížky. Celková škoda byla vyčíslena na šestnáct tisíc korun.

Pachatel se dopustil přečinů porušování domovní svobody a krádeže. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Krádež litinových rour

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o krádeži litinových rour v obci Budišov. Neznámý pachatel v období od 12. do 17. srpna vnikl do nezajištěné ohrady vedle zámku, kde má firma budující kanalizaci uložený stavební materiál. Pachatel odcizil pět kusů litinových rour o průměru 30 cm a délce 3 m. Zástupci poškozené firmy vyčíslili způsobenou škodu na téměř padesát tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

Marcela Lavická

Aktualizováno Sobota, 20 Srpen 2011 06:42