Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 16. srpna
Stíny 16. srpna PDF Tisk Email
Úterý, 16 Srpen 2011 00:00

Marek Hirato - náboženský fanatik, nácek či blázen?

Policisté z Územního odboru Třebíč, ze Služby kriminální policie a vyšetřování a z Obvodního oddělení Třebíč monitorovali v nočních hodinách dne 12. srpna procesí náboženské společnosti (Řád ozubeného kola, pozn. red.). Pět účastníků, kteří se zúčastnili procesí, se zdržovalo v ulicích kolem Karlova náměstí v Třebíči. V průběhu tohoto shromáždění nedošlo k žádnému narušení veřejného pořádku. Před 23 hodinou se účastníci procesí rozešli.
O několik minut později vyjížděli policisté z Obvodního oddělení Třebíč na ulici Hrádek, kde strážníci Městské policie Třebíč zadrželi šestatřicetiletého muže (jednalo se údajně o Marka Hiratu, u kterého pak našli maketu pistole a šest nožů, pozn. red.) z Berouna. Policisté zjistili, že se jedná o jednoho z účastníků náboženského procesí. Zadržený se měl podezřele zdržovat kolem Domu dětí a mládeže Třebíč, kde v té době byly ubytované děti, které se účastnily sportovního soustředění. Z obav o děti se dva vedoucí ze soustředění dostali do sporu se zadrženým. Pachatel jednoho z vedoucích pořezal nožem na zápěstích a druhého ohrožoval bambusovou tyčí.  Poté na oba mířil maketou střelné zbraně a vyhrožoval jim, že na ně vystřelí. Proti šestatřicetiletému muži bylo zahájeno trestní stíhání pro přečiny výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Dvě vloupačky
Neznámý pachatel v noci ze 13. na 14. srpna vnikl do jedné ze stodol u rodinného domu v obci Plešice po násilném překonání vchodových dveří. Odcizil ruční úhlové brusky a plastové 25l barely s motorovou naftou. Poté vnikl do další tentokrát neuzamknuté stodoly u rodinného domu a odcizil elektromotor, měděné kabely vážící 10 kilogramů a autobaterii. Nezvaný host dále vnikl do stodoly, kterou majitelé měli rovněž nezajištěnou a odcizil ze zaparkovaného vysokozdvižného vozíku a z nakladače autobaterie. Poškození majitelé vyčíslili způsobenou škodu na více než dvacet šest tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.
Neznámý pachatel v brzkých ranních hodinách dne 14. srpna vnikl po násilném překonání mříží u okna na toaletě do restaurace v obci Čáslavice. Odcizil různé druhy cigaret, alkoholických a nealkoholických nápojů.  Poškozený majitel vyčíslil způsobenou škodu na tři tisíce korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

Ujel dost daleko
Policisté z Obvodního oddělení Třebíč v brzkých ranních hodinách dne 15. srpna zastavovali v ulici Sportovní v Třebíči osobní vozidlo značky Škoda Octavia. Řidič na výzvu k zastavení však nereagoval a zvýšil rychlost vozidla. Policejní hlídka muže pronásledovala až na křižovatku u obce Baliny, kde byl dostižen. Řidič měl od května letošního roku vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté provedenou dechovou zkouškou naměřili u mladíka 0,82 promile alkoholu v dechu. Dopustil se přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 18 Srpen 2011 05:36