Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 9.srpna
Stíny 9.srpna PDF Tisk Email
Úterý, 09 Srpen 2011 09:54

Falešný advokát na Třebíčsku!

Pod falešnou identitou a s vymyšleným příběhem oklamal již několik lidí. Policisté z Mladé Boleslavi pátrají po podvodníkovi, který se nejméně od února letošního roku do současné doby na různých místech především na Zlínsku a Třebíčsku vydává za advokáta z Mladé Boleslavi. V několika zatím zjištěných případech navštívil různé osoby - advokáty, hoteliéry i členy rybářského spolku s tím, že je na dovolené a dostal se do problémů. Vždy uvádí, že si na střechu auta odložil ledvinku s doklady, penězi i telefonem a s autem se rozjel. Tím taštičku ztratil a ocitl se v nouzi. Jindy také pod stejnou identitou uvedl, že byl okraden stopařem. Velice působivým a věrohodným vyprávěním vylákal různé částky většinou kolem dvou tisíc korun s tím, že peníze obratem vrátí. Poškození se po několika dnech obrátili na skutečného advokáta z Mladé Boleslavi, který nikde na uvedených místech nebyl a ani si žádné finance od podvedených nepůjčoval. Podvodník se zatím podle zjištěných informací vyskytoval v Krnově, Zlíně, Třebíči a Luhačovicích.

K popisu podezřelého se podařilo zjistit, že jde asi o čtyřicetiletého muže, výšky kolem 180 cm, silnější postavy, tmavých vlasů a světlejších očí. Vydává se za JUDr. Tolnaye, přičemž uvádí skutečné kontaktní údaje na advokáta z Mladé Boleslavi. Případy se zabývají policisté z Obvodního oddělení Mladá Boleslav II. Žádají případné svědky nebo i další poškozené, které oslovil údajný advokát z Mladé Boleslavi, aby se policistům se svědectvím přihlásili. Kontaktovat policisty můžete na čísle 974 877 702 nebo na e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

Propíchl pneumatiky a odcizil zvířectvo
Policistům z Obvodního oddělení Třebíč se podařilo zjistit pachatele, který v několika případech poškodil pneumatiky u osobních automobilů. Třicetiletý muž z Třebíče řádil od letošního února do počátku srpna v ulicích Čajkovského, Tolstého a Maxima Gorkého v Třebíči. Ničitel propíchl pneumatiky u pěti osobních vozidel značek Renault, Volvo a Peugeot. Celková škoda byla vyčíslena na téměř čtrnáct tisíc korun. Třicetiletému muži bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok. Dále policisté zjistili, že se muž dopustil i přestupku proti majetku.  V období od května do srpna v Třebíči v ulici Budíkovická odcizil na dvorku za bytovým domem z králíkárny šest králíků a z kurníku deset slepic. Majitel zvířectva vyčíslil způsobenou škodu na dva tisíce korun.                                                                                                                                                                                          

 

Pachatel se k přečinu poškození cizí věci a k přestupku doznal.

 

 

Zloděj prohledával dům a majitelé v klidu spali

Policisté z Obvodního oddělení Jemnice přijali trestní oznámení o vloupání do rodinného domu v obci Slavíkovice. Neznámý pachatel v noci ze 7. na 8. srpna vnikl pootevřenou ventilací po odjištění kliky okna do obývacího pokoje domu. Celý dům v noci prohledal i s ložnicí, kde v té době spali majitelé. Když nic zajímavého nenašel, dům opustil dalším oknem. K žádné škodě na majetku nedošlo. Pachatel se dopustil přečinu krádeže ve stádiu pokusu a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 11 Srpen 2011 10:55