Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 15. července
Stíny 15. července PDF Tisk Email
Pátek, 15 Červenec 2011 13:06

Vloupání do výrobní haly

Neznámý pachatel v noci ze 14. na 15. července vnikl do vnitřních prostor výrobní haly v ulici Březinova v Jaroměřicích nad Rokytnou po násilném překonání okna. Odcizil stojanovou vrtačku, stolní brusku, úhlovou brusku, kompresor, pracovní nářadí a další věci. Celková škoda byla vyčíslena na více než čtyřicet tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

Krádež oknem

Otevřené okna u rekreačních chatek lákají zloděje.

Neznámý pachatel v noci z 13. na 14. července v kempu v Poušově v Třebíči odcizil otevřeným oknem u rekreační chaty na stole odloženou příruční tašku. Majitelé měli v tašce finanční hotovost, osobní doklady, platební karty a doklady od vozidla.

Třebíčská policie případ prověřuje jako přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na čtyři tisíce korun.

V letních měsících je důležité si na své věci dávat pozor nejen na koupalištích, ale i v rekreačních obydlích. Pachatelům stačí okamžik a otevřeným oknem nebo dveřmi odcizí cenné věci. Proto je nikdy nenechávejte na viditelných a lehce dostupných místech.


Nevěnoval se řízení vozidla

Nevěnování se řízení vozidla bylo příčinou dopravní nehody, ke které došlo v ranních hodinách dne 14. července mezi obcemi Rudíkov a Velké Meziříčí. Devětatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Ford Galaxy směrem od obce Rudíkov. Při jízdě se plně nevěnoval řízení vozidla, sehnul se pro nádobu s vodou a vyjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem značky VW Passat. Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění. Celkovou škodu vyčíslili dopravní policisté na sto šedesát tisíc korun.


Alkohol za volant nepatří

K dopravní nehodě došlo ve večerních hodinách dne 14. Července mezi obcemi Martínkov a Lesonice. Šestatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Ford Mondeo směrem k obci Lesonice. Při jízdě se plně nevěnoval řízení vozidla, vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem značky Renault  Twingo. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění spolujezdkyně z renaultu.

Dopravní policisté provedli u obou řidičů dechovou zkoušku na alkohol.  U řidiče vozu ford zjistili 3,09 promile alkoholu v dechu. Celkovou škodu vyčíslili na osmdesát tisíc korun.

 

Marcela Lavická

 

 

Aktualizováno Pondělí, 18 Červenec 2011 12:25