Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 8. července
Stíny 8. července PDF Tisk Email
Pátek, 08 Červenec 2011 10:14

Ukradl měď, nepohrdl ani bronzem

Třebíčští policisté přijali trestní oznámení o krádeži měděných tabulek z fasád domů v Třebíči na ulici Blahoslavova. Neznámý pachatel v noci z 24. června na 25. června odcizil 2 měděné tabulky s nápisem Kulturní památka, 1 mosaznou tabuli s nápisem Památka UNESCO a pamětní bronzovou desku. Celková škoda byla vyčíslena na více jak čtyřicet tisíc korun.

Policisté žádají svědky krádeže, případně další osoby, které mohou poskytnout bližší informace o odcizených tabulkách, aby se přihlásili na služebnu policie, nebo kontaktovali přímo linku 158.

 

Na ftáky byl krátký

Policisté z Obvodního oddělení Okříšky prováděli šetření ve věci krádeže papoušků, ke kterým došlo v obci Radonín a Okříšky. Neznámý pachatel nejprve v květnu letošního roku násilím vnikl do voliéry na zahradě rodinného domu v obci Radonín a odcizil dva Papoušky královské. K dalšímu případu pak došlo na přelomu měsíce června a července, kdy neznámý lapka odcizil z voliéry tentokrát rodinného domu v Okříškách Papouška červenokřídlého. Celková škoda byla vyčíslena na více jak dvanáct tisíc korun.

Policistům z Okříšek se podařilo vypátrat pachatele, kterým je dvacetiletý mladík z Třebíčska. Navíc policisté zjistili, že toto není jeho první případ krádeže. Mladíkovi za tento přečin krádeže nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

 

 

Výtržník

Třebíčští policisté přijali trestní oznámení o výtržnictví v baru na Komenského náměstí v Třebíči. Čtyřiačtyřicetiletý muž z Třebíče ve večerních hodinách dne 7. července hodil židli přes pult do stěny baru a způsobil dosud nevyčíslenou škodu. Přivolaní policisté provedli dechovou zkoušku s výsledkem 2,44 promile alkoholu v dechu. Protože muž svého agresivního jednání nezanechal ani na policejní stanici, byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě k vystřízlivění. Za přečin výtržnictví mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

René Novotný

Aktualizováno Pondělí, 11 Červenec 2011 11:15