Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 27. června
Stíny 27. června PDF Tisk Email
Pondělí, 27 Červen 2011 11:08

Závist nebo vandalství?

Policisté z Obvodního oddělení v Třebíči přijali trestní oznámení o poškození pneumatik v Třebíči. Neznámý pachatel v noci z 24. na 25. června propíchal dosud nezjištěným předmětem v ulicích Štefánikova, Hladíkova, Bezručova a na Václavském náměstí u čtrnácti osobních vozidel šestnáct pneumatik. Na boku všech pneumatik probodl miniaturní otvor. Celková škoda je předběžně vyčíslena na šest tisíc korun. Trestní oznámení podalo čtrnáct poškozených. Pachatel se dopustil přečinu poškození cizí věci a hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Brňák si jezdil do Třebíče pro kola

Třebíčským kriminalistům se podařilo objasnit několik případů vloupání do sklepních kójí, ke kterým došlo v letošním roce v Třebíči. Třiatřicetiletý muž z Brna si v průběhu června několikrát zajel vlakem do Třebíče a z každé návštěvy si odvezl jízdní kolo, které odcizil ze sklepní kóje v panelovém domě nebo z kočárkárny. V jednom z brněnských bazarů si zajistil odběr. Pachatel doznává a bylo mu i prokázáno, že odcizil celkem pět jízdních kol v panelových domech v ulicích Znojemská, dvě kola v ulici Družstevní, Mládežnická a Myslbekova. Policistům se podařilo zajistit celkem tři kola, která budou vrácena majitelům.

Komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání proti třiatřicetiletému muži z Brna pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 


Vloupání do rodinného domu

Neznámý pachatel v odpoledních hodinách dne 25. června vnikl po násilném překonání balkónových dveří do vnitřních prostordo rodinného domu v obci Štěměchy. Odcizil digitální fotoaparát a zlatý prsten. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na patnáct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Kradl nářadí a motory

Neznámý pachatel vnikl do nezajištěné pracovní dílny u rodinného domu v obci Valeč v noci z 25. na 26. června. Odcizil elektrické vrtačky, brusky, motor z pionýra Jawa, další dva typy elektromotorů, tři propanbutanové bomby, autobaterie, sadu klíčů a další věci. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na více než dvacet tři tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do stodoly

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o vloupání do stodoly v obci Pyšel. Neznámý pachatel v noci z 23. na 24. června vnikl do vnitřních prostor po násilném překonání visacího zámku u vchodových dveří. Odcizil ruční nářadí, 60 litrů motorové nafty, autobaterii, vrtačku a další věci. Celkovou škodu vyčíslil majitel na dvacet tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 28 Červen 2011 11:59