Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 23. června
Stíny 23. června PDF Tisk Email
Čtvrtek, 23 Červen 2011 13:31

Už ptáčka lapili
Policejní komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání proti dvacetiletému muži z Třebíče pro zločin loupeže a pěti přečinům krádeže. Obviněný ve večerních hodinách dne 21. června vstoupil do prodejny potravin v ulici Okružní v Třebíči. Maskovaný šálou se dožadoval po prodavači vydání finanční hotovosti pod pohrůžkou použití krátké střelné zbraně. Muž mu finanční hotovost vydal a pachatel utekl směrem na obec Stařeč. Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči muže v součinnosti se zásahovou jednotkou druhý den v odpoledních hodinách zadrželi v řadové garáži v části zvané Borovina. Místo jeho úkrytu si kriminalisté předem vytipovali. Muž je obviněn i z dalších přečinů krádeže. Ve dvou případech se vloupal do kadeřnictví v ulici Koželužská a v dalších dvou do prodejny zahrádkářských potřeb v ulici Švabinského. V ulici Spojenců vnikl do restaurace. Ve všech pěti případech se dopustil přečinu krádeže.Policisté doručili na Státní zastupitelství v Třebíči podmět k vydání návrhu k vzetí do vazby. Muž se již v minulosti dopouštěl majetkové trestné činnosti, za kterou byl odsouzen s podmínečným propuštěním. Celkově způsobil škodu ve výši téměř sedmnáct tisíc korun. Tentokrát mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

 

Vloupání do obchodního domu
Neznámý pachatel v noci z 22. na 23. června vnikl po násilném překonání dvojitých vchodových dveří do prostoru prodejny Obchodního domu v Náměšti nad Oslavou. Z regálů odcizil 14 kusů různých druhů alkoholických nápojů a 20 kusů slunečních brýlí. Zástupci poškozené firmy vyčíslili škodu způsobenou odcizením na více než tři tisíce korun a škodu způsobenou poškozením dveří na sto padesát tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a poškození cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do bytů

Neznámý pachatel v dopoledních hodinách dne 22. června vnikl po násilném překonání vchodových dveří do dvou bytů v Mánesově ulici v Moravských Budějovicích ve stejném poschodí. Vnitřní prostory prohledal a odcizil videokameru, fotoaparáty, finanční hotovost, stříbrné a zlaté šperky, hodinky a další věci. Majitelé vyčíslili způsobenou škodu na více než sto dvacet tisíc korun. Pachatel se dopustil trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.

 

Krádež sdělovacího kabelu

Policisté z Obvodního oddělení Hrotovice přijali trestní oznámení o krádeži sdělovacího kabelu u železničních stanic. Neznámý pachatel odcizil v odpoledních hodinách dne 22. června u železniční stanice v obci Kojetice 250 metrů drážního sdělovacího kabelu a u železniční stanice v obci Šebkovice 220 metrů. Krádeží se přerušilo telefonické spojení mezi železničními stanicemi Kojetice a Šebkovice. Celková škoda byla vyčíslena na téměř devatenáct tisíc korun. Pachatel se dopustil trestných činů krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení. Hrozí mu trest odnětí svobody až na šest let.

 

Krádež nafty a měděného kabelu

Policisté z Obvodního oddělení Jemnice přijali trestní oznámení o krádeži motorové nafty a měděného kabelu v obci Jiratice.

Neznámý pachatel vnikl v noci z 21. na 22. června do zemědělské usedlosti po překonání 140 cm vysokého dřevěného oplocení. Z nádrží tří traktorů odcizil 100 litrů motorové nafty. Ze dvora si odnesl 70 metrů dlouhý měděný kabel se zásuvkami. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř deset tisíc korun.

 

Vloupání do sklepní kóje

Třebíčská policie přijala další trestní oznámení o vloupání do sklepní kóje. V letošním roce je to již sedmý případ. Pachatel ve všech případech vnikne do vnitřních prostor po násilném překonání visacího zámku nebo petlice. Ze sklepních kójí vždy odcizí jízdní kolo.

Policisté upozorňují obyvatele panelových a činžovních domů, aby si zamykali vchodové dveře a nikoho cizího nevpouštěli do domu.

V období od 18. do 22. června vnikl neznámý pachatel do sklepní kóje v ulici Okružní v Třebíči. Po násilném překonání petlice odcizil jízdní kolo. Celková škoda byla vyčíslena na více než osm tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Pátek, 24 Červen 2011 07:45