Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 20. června
Stíny 20. června PDF Tisk Email
Pondělí, 20 Červen 2011 09:56

Posprejování osobního vozidla
Policisté z Obvodního oddělení v Třebíči přijali trestní oznámení o posprejování osobního vozidla v ulici Riegrova v Třebíči. Neznámý pachatel v období od 17. do 19. června nastříkal sprejem nečitelné nápisy na bok vozidla značky Opel Astra, bílé barvy. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na osm tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu poškození cizí věci a hrozí mu trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Auto není trezor

Další z majitelů osobního vozidla se přesvědčil o tom, že auto není trezor. Neznámý pachatel vnikl v odpoledních hodinách dne 18. června v obci Stropešín do osobního vozidla značky VW Sharan zaparkovaného za kulturním domem. Odcizil notebook, koženou peněženku s osobními doklady a s finanční hotovostí. Majitel vyčíslil způsobenou škodu na téměř sedmnáct tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

 

Řidič motocyklu pod vlivem alkoholu

K dopravní nehodě došlo v nočních hodinách dne 17. června v ulici U Kuchyňky. Jednadvacetiletý řidič motocyklu značky Suzuki GSF 600 jel směrem od ulice Račerovická k ulici Táborská. Při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost motocyklu a havaroval do pravého silničního obrubníku a do sloupu elektrického vedení. Došlo k těžkému zranění řidiče a jeho jednadvacetiletého spolujezdce. Dopravní policisté na místě provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla s pozitivním výsledkem a to 2,06 promile alkoholu v dechu. Zranění byli záchrannou službou převezeni do nemocnice. Celková škoda byla vyčíslena na šestnáct tisíc korun.

 

Vloupání do sklepní kóje

Policisté z Obvodního oddělení Třebíč přijali trestní oznámení o vloupání do sklepní kóje v ulici Tolstého v Třebíči. Neznámý pachatel v noci z 18. na 19. června vnikl v panelovém domě do sklepní kóje po násilném překonání visacího zámku. Odcizil horské kolo. Celková škoda byla vyčíslena na více než šest tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody až na tři léta.    

 

Krádež nápravy

Policisté z Obvodního oddělení Okříšky přijali trestní oznámení o krádeži přední nápravy z nákladního vozidla v obci Hvězdoňovice. Neznámý pachatel odcizil v období od 3. do 16. června, z volně přístupného pozemku u garáží, z odstaveného vozidla značky Fiat Ducato ramena přední nápravy, tlumiče s pružinou, náboje ložisek a levou poloosu. Celková škoda byla vyčíslena na deset tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Vloupání do trafostanice

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o vloupání do rozvodných skříní trafostanice v místech zvaných Babí hora v k.ú. obce Vícenice. Neznámý pachatel vnikl v období od 7. do 17. června po násilném překonání visacích zámků do dvou skříní. Odcizil 18 kusů litinových svorníků, 6 kusů hliníkových přípojů, hliníkový kabel, asi 250 kilogramů měděných vodičů a další věci. Poškozená firma vyčíslila způsobenou škodu na téměř třicet osm tisíc korun. Pachatel se dopustil přečinu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.


Marcela Lavická

Aktualizováno Úterý, 21 Červen 2011 12:12