Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 10. června
Stíny 10. června PDF Tisk Email
Pátek, 10 Červen 2011 11:03

Na strážníky s řetězem a nožem

Policejní komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči zahájil trestní stíhání proti jedenadvacetiletému muži z Třebíčska pro trestný čin násilí proti úřední osobě.

V podvečerních hodinách dne 9. června muž na náměstí Míru v Moravských Budějovicích porušoval veřejný pořádek. Kopal a bouchal do popelnic. Na místo přijela hlídka strážníků Městské policie Moravské Budějovice.

Pachatel je ihned začal slovně urážet a jednoho ze strážníků udeřil kovovým řetězem do levé ruky a zad. Poté začal policisty ohrožovat otevíracím nožem a vyhrožoval jim smrtí. Strážníci muže zadrželi a na místě ho předali policistům z Obvodního oddělení Moravské Budějovice. Muži naměřili 2,57 promile alkoholu v dechu. Po svém výstupu putoval k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.

Za spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na šest let.

 


Audinou lovil jeleny

K dopravní nehodě došlo v dopoledních hodinách dne 9. června mezi obcemi Náměšť nad Oslavou a Vladislav. Čtyřiatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem značky Audi A8 směrem k obci Vladislav. Při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost vozidla, dostal smyk a havaroval vlevo mimo pozemní komunikaci v oboře. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče. Byl převezen do nemocnice k ošetření. Vozidlem poškodil oplocení obory a několik borovic. Celková škoda byla vyčíslena na devadesát pět tisíc korun.


 Chytili lupiče

Policejní komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči zahájil trestní stíhání proti dvacetiletému muži z Třebíče pro trestný čin krádeže.

V brzkých ranních hodinách dne 5. června se muž vloupal do restaurace v ulici Spojenců v Třebíči. Do vnitřních prostor vnikl po násilném překonání skleněné výplně okna. Odcizil dva kartony cigaret a alkoholický nápoj. Celková škoda byla vyčíslena na více než tři tisíce korun. Obviněnému muži hrozí za trestný čin krádež trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

 

Poberta řádí v Mastníku

Policisté z Obvodního oddělení Moravské Budějovice přijali trestní oznámení o vloupání do osobního vozidla v ulici U Mastníka v Moravských Budějovicích. Neznámý pachatel v ranních hodinách dne 8. června vnikl do osobního vozidla značky Škoda Fabia po násilném překonání skleněné výplně pravých předních dveří. Odcizil autorádio, navigaci a DVD přehrávač. Celková škoda byla vyčíslena na dvanáct tisíc korun. Pachatel se dopustil trestného činu krádeže a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Nebezpečné předjíždění

K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách dne 9. června mezi obcemi Červená Hospoda a Třebíč. Devětadvacetiletý řidič jel s nákladním vozidlem značky Mercedes Vito směrem k Třebíči. V mírné pravotočivé zatáčce začal předjíždět, ale neměl před sebou dostatečný přehled, aby se mohl bezpečně zařadit. Najel do protisměru a bočně se srazil s protijedoucím osobním vozidlem značky Škoda Felicia. Při dopravní nehodě byl zraněn pětačtyřicetiletý řidič felicie a byl převezen k ošetření do nemocnice. Celková škoda byla vyčíslena na šedesát tisíc korun.


Marcela Lavická

Aktualizováno Pondělí, 13 Červen 2011 13:10