Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Děti soutěžily s policisty, stíny 8. června
Děti soutěžily s policisty, stíny 8. června PDF Tisk Email
Středa, 08 Červen 2011 11:28

Mladý ochránce zákona

Dne 7. června se uskutečnil branný závod s názvem „Mladý ochránce zákona“ v Domu dětí a mládeže v ulici Švabinského v Třebíči.

Mladý ochránce zákona je tematicky zaměřené zaměstnání pro děti II. stupně základních škol a 1. ročníků středních škol, které každoročně pořádá Preventivně informační skupina Policie ČR v Třebíči společně s Domem dětí a mládeže v Třebíči a Městskou policií Třebíč.

Děti si formou branného závodu vyzkoušely nejen vědomostní testy z dopravy, právní problematiky, první pomoci, požární ochrany, ale především praktické dovednosti z činnosti policie, jako je trasologie, daktyloskopie, střelbu ze vzduchovek, hasičské činnosti, zručnost na lanech, hodu na cíl, při sebeobraně a při poskytování první pomoci. Na celé akci se podílí také sbor dobrovolných hasičů, zdravotní škola a občanské sdružení Aikido klub Třebíč. V letošním roce se akce zúčastnilo 13 tříčlenných smíšených družstev.

 

Zanedbání povinné péče

Policisté z Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou přijali trestní oznámení o neplnění vyživovací povinnosti.

Sedmatřicetiletý muž z Třebíčska zřejmě zapomněl na své dvě dcerky. Od července loňského roku nepřispívá na jejich výživu. Celkově dluží k rukám jejich matky částku více než padesát dva tisíc korun. Dopustil se přečinu zanedbání povinné výživy a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

Marcela Lavická

Aktualizováno Čtvrtek, 09 Červen 2011 09:48