Banner

TopBanners

Banner
Nacházíte se zde: Home Aktuality Stíny Stíny 18. května
Stíny 18. května PDF Tisk Email
Středa, 18 Květen 2011 09:49

Úvěrový podvod

Policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování v Třebíči zahájil úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu úvěrového podvodu. Toho se měl dopustit osmnáctiletý mladík z Třebíče tím, že u bankovního ústavu zažádal o poskytnutí úvěru ve výši 50.000 korun. Ačkoliv byl v té době nezaměstnaný, doložil ke své žádosti nepravdivé potvrzení o tom, že je zaměstnán a jeho měsíční příjem činí za poslední tři měsíce 30.000 korun. Úvěr mu poskytnut nebyl.

Vloupání do restaurace

V noci z pondělí na úterý došlo v Třebíči ke vloupání do místní restaurace. Neznámý pachatel zde  rozbil skleněnou výplň okna a vniknul do objektu. Odtud odcizil finanční hotovost převyšující částku 2.000 korun. Poté si odnesl ještě cigarety a další zboží v hodnotě přes 4.000 korun. Poškozením okna způsobil pachatel majiteli škodu za přibližně 2.000 korun. Pachatele policisté podezírají ze spáchání trestného činu krádeže.

 

 

Nález munice

V úterý kolem deváté hodiny dopoledne přijali policisté oznámení o nálezu nevybuchlé munice. Po příjezdu na místo nálezu policisté zjistili, že se jedná pravděpodobně o dělostřelecký granát. Místo zajistili a přivolali policejního pyrotechnika. Ten určil, že nalezenou municí je protipancéřový dělostřelecký granát ráže 100 mm z doby 2. světové války. Munici pyrotechnik na místě zajistil a odvezl ke zneškodnění.


Krádež kabelů
V průběhu minulého týdne došlo v obci Rouchovany ke krádeži elektrických kabelů. Neznámý pachatel zde odstřihnul a odcizil 120 metrů elektrického kabelu. Další kabel na několika místech přestřihnul. Majiteli způsobil škodu přesahující 40.000 korun. Policisté pachatele podezírají ze spáchání trestných činů krádeže a poškozování cizí věci.

 

Řídili bez řidičského oprávnění

V úterý v 17:25 hodin zastavili policisté v Moravských Budějovicích na ulici Chelčického osobní vozidlo Škoda Pickup. Při kontrole osmnáctiletého řidiče zjistili, že muž nevlastní žádné řidičské oprávnění a na jeho vozidle je neplatná technická kontrola. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

V úterý v 15:15 hodin kontrolovala hlídka Obvodního oddělení Policie ČR Moravské Budějovice v obci Vranín osobní vozidlo Peugeot. Při kontrole policisté zjistili, že třiačtyřicetiletý řidič má v současné době uložen zákaz řízení motorových vozidel. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Policisté ve věci vedou zkrácené přípravné řízení.

 

Martin Dušek

Aktualizováno Pátek, 20 Květen 2011 14:47